Cât de sănătoasă este coaja de ceapă
Când vine vorba despre legume, ceapa are locul său, evitată de mulţi, apreciată de unii, o poţi folosi de la banala salată de legume pâă la realizarea mâncărurilor mai sofisticate.
Dacă vrei să te bucuri de toate substanţele sale nutritive, nu mai arunca cojile de la ceapă, şi asta mai ales după ce spcialiştii au descoperit faptul că în coaja de ceapa se află o sursa excelentă de flavonoide, în special de quercitină, un antioxidant şi totodată anti-inflamator puternic.
Reduce inflamaţiile
Consumul ceaiului din coji de ceapă este unul dintre cele mai bune remedii împotriva tusei, în plus te va ajuta să scapi de valorile crescute ale colesterolului rău şi va susţine buna activitate a funcţiilor musculare.
În plus, tratează cu succes depresia, atenţie însă coaja de ceapă nu trebuie mâncată, poţi doar să o adaugi în supe, tocăniţe să îşi lase nutrimenţii în mâncare şi apoi la final să o scoţi.
Având un conţinut vitaminic bun în care se regăsesc vitaminele C, B1, B2, B6, E, PP, dar şi minerale precum sulf, siliciu, iod, fosfor, calciu, caliu, fier, natriu, carotin, acid folic.
Află ce poţi trata cu ceapa roşie AICI
Efectele resimţite în organism în urma cosumului de ceapă sunt antiseptice, antibiotice, analgezic, emoliant, fiind un remediu inclusiv împotriva stafilococilor.
Totodată ceapa oferă un efect diuretic, expectorant ( de aceea se recomandă ceaiul din coji de ceapă) antitusiv, antitrombotic şi contrar tuturor aparenţelor afodisiac.
Normalizează tensiunea arterială
Chiar dacă de cele mai multe ori ceapa este folosită pentru a da gust mâncărurilor, dacă alegi s-o combini cu usturoiul vei obţine un veritabil leac pentru normalizarea circulaţiei sangvine.
Ceapa cu usturoiul au o acţiune puternică antimicrobiană care ajută la reglarea metabolismului, stimulând în acelaşi timp şi sistemul imunitar, ţinând răceala la distanţă.
Poţi să foloseşti ceapa în caz de tensiune oculară sau afecţiuni ale prostatei ori afecţiuni bronho-pulmonare şi obzitate.
Fiind un foarte bun antifungic, atât consumul de ceapă cât şi ceaiul de ceapă te vor ajuta să scapi de viermii intestinali.
Iar siliciul regăsit în acest produs ajută la întărirea masei osoase şi la menţinerea arterelor fără grăsime pe ele. Vitamina A contribuie la reglarea activităţii glandelor endocrine, contribuind în felul acesta şi la întretinerea pielii si a muschilor, încetinind îmbatrânirea tesuturilor.