Beneficiile semintelor de in. De ce sunt binefacatoare pentru sanatate si frumusete

1 beneficiile semintelor de in jpg jpeg

Poti sa le consumi ca atare, la micul dejun, cu iaurt, sau in diferite mancaruri. De asemenea, le poti lua si sub forma de capsule. Despre beneficiile semintelor de in, proprietati si efecte pozitive pentru piele si corp am scris in acest articol.

Publicatia medicala webmd.com a pus la dispozitie o multime de informatii despre beneficiile semintelor de in. Dintre toate am facut o selectie de idei pretioase pentru tine.

Stiai ca semintele de in contin aproape de doua ori mai multi acizi grasi esentiali Omega 3 decat pestele? In plus, ele sunt bogate in fibre, vitamine si in minerale. De asemenea, semintele de in reprezinta o sursa excelenta de fitoestrogeni, care regleaza tulburarile hormonale si contribuie la prevenirea cancerului.

Beneficiile semintelor de in

Cultivate de mii de ani, aceste seminte au dovedit calitati terapeutice incontestabile. In prezent, acestea sunt incluse in remedii pentru protectia impotriva bolilor de inima, pentru sanatatea pielii, parului si unghiilor. Semintele de in au efecte antiinflamatorii, sunt de ajutor in infertilitate, impotenta, crampe menstruale, chiar si endometrioza. Mai mult decat atat, poate atenua tulburarile nervoase si ajuta in constipatii.

Accelereaza digestia

Semintele de in normalizeaza tranzitul intestinal, induc rapid senzatia de satietate si incetinesc procesul de asimilare a grasimilor. Prin urmare, acestea sunt indicate daca suferi de constipatie, de o boala inflamatorie intestinala sau de sindromul intestinului iritabil. Poti lua seara, de patru ori pe saptamana, cate doua lingurite de seminte de in fie intregi, fie macinate, cu multa apa.

Poti prepara si un macerat la rece, din doua lingurite de seminte de in la un pahar cu apa. Se lasa una-doua ore si apoi se consuma semintele cu tot cu apa.

Detin proprietati antiinflamatoare

Uleiul de seminte de in are efect calmant si antiinflamator, fiind indicat in inflamatiile tractului digestive. De asemenea, acest ulei binefacator este adesea recomandat si pentru prevenirea hemoroizilor, a bolii Crohn (inflamatia colonului) si a litiazei biliare. Datorita actiunii lor de stimulare a arderii grasimilor si de combatere a retentiei de apa, semintele de in sunt de mare ajutor si in curele de slabire.

Au grija de sanatatea inimii

Daca esti predispusa genetic la boli cardiovasculare, una-doua capsule de ulei de seminte de in pe zi ajuta la scaderea tensiunii, la reducerea nivelului de colesterol si de trigliceride. Terapia ajuta si la prevenirea formarii cheagurilor de sange, scazand riscul de infarct si de atac vascular cerebral. In plus, semintele de in reduc inflamatiile, atenuand simptomele astmului si imbunatatind functia pulmonara. Alte beneficii aduse de consumul de seminte de in sunt reducerea stresului si cresterea capacitatii de memorare.

Pot preveni osteoporoza

Studiile au demonstrat ca acest ulei mentine in stare buna oasele, prin cresterea nivelului unei proteine implicate in formarea sistemului osos. Specialistii spun ca uleiul de seminte de in este benefic mai ales femeilor la menopauza si celor care sufera de diabet, predipozitia catre osteoporoza fiind mai crescuta in cazul lor.

Infrumuseteaza pielea

Daca ai acnee, poti scapa de aceasta problema folosind cataplasme cu faina din seminte de in. Acestea se prepara prin amestecul fainii de in cu apa pana obtii o pasta. Cataplasmele aplicate saptamanal pe zonele afectate vor face ca pielea ta sa devina mai fina si mai curata. Tot datorita actiunii lor de reglare a tulburarilor hormonale, semintele de in ajuta si la prevenirea caderii parului.

De obicei, semintele de in sunt recomandate persoanelor cu tenul sensibil, deoarece sunt bogate in protein, fibre alimentare si grasimi Omega 3. Toate ajuta la estomparea ridurilor fine si la stergerea petelor de la nivelul tenului.

O jumatate de lingurita de seminte consumata zilnic timp de 6 saptamani ajuta la calmarea iritatiilor, a roselii si inflamatiilor pielii, si mentine un mai bun nivel de hidratare. Consumati-le in iaurt, in salate sau in cerealele de dimineata, pentru ca ajuta si la scaderea colesterolului.