Arnica gr─âbe┼čte vindecarea v├ón─ât─âilor

1 2 jpg jpeg

Eczemele sunt afec┼úiuni cutanate, caracterizate printr inflamarea necontagioas─â a pielii, acompaniat─â se ro┼čea┼ú─â, vezicule fine cu lichid, scuame ┼či m├ónc─ârimi. Poate ap─ârea la persoanele de toate v├órstele, dar mai ales la copii.

, numite ┼či hematoame, se formeaz─â atunci c├ónd s├óngele se acumuleaz─â sub suprafa┼úa pielii. Apar, de obicei, ├«n urma unei lovituri sau contuzii.

Pentru a trata vânătăile, toarnă peste o lingură de flori de arnică o cană de apă clocotită. Lasă să stea la infuzat 15-20 de minute, iar când s-a răcit, aplică local sub formă de comprese.

Pune ap─â ├«ntr-o crati┼ú─â, adaug─â 10 linguri de plant─â uscat─â, ┼či las-o s─â fiarb─â timp de 15 minute. A┼čteapt─â c├óteva minute ca apa s─â se r─âceasc─â, strecoar─â ┼či apoi introdu un prosop curat ├«n decoct. Stoarce-l ┼či aplic─â pe zona afectat─â. Repet─â procesul de 2-3 ori pe zi, p├ón─â c├ónd eczema va fi vindecat─â.

Amestec─â 20 de pic─âturi de ulei de arbore de ceai cu 250 ml ulei de nuc─â de cocos ┼či aplic─â pe zona afectat─â de 2 ori pe zi. ├Än cazul ├«n care ai afec┼úiuni cutanate pe mai multe p─âr┼úi ale corpului, po┼úi face o baie cu acest ulei esen┼úial. Adaug─â ├«n apa din cad─â uleiul de arbore de ceai ├«n cad─â ┼či amestec─â-l ├«mpreun─â cu 2 linguri de ulei de m─âsline extravirgin. ├Ämb─âiaz─â-te 20 de minute, zilnic, p├ón─â ce vezi ├«mbun─ât─â┼úiri.

Pentru a sc─âpa rapid de o v├ón─âtaie rade 3 cartofi sau feliaz─â-i, apoi pune-i ├«ntr-o bucat─â de tifon ┼či aplic─â pe v├ón─âtaie. ┼óine aproximativ 15 minute.

Nu aplica remedii cu arnic─â pe r─âni deschise. Tratamentul intern cu arnic─â se face numai la recomandarea medicului.