Alternative ieftine la tratamentele din farmacii
În caz de răceală, gripă, migrene supărătoare sau criză de ulcer uită de algocalmin, paracetamol sau unguente şi fă-ţi stocul de plante!
Sunt mult mai ieftine şi au efecte beneficii pe termen lung.
Coada-şoricelului, contra migrenelor
Dintre toate neplăcerile, durerile de cap sunt cele mai frecvente. Cum apar, cum ne-am învăţat să luăm un medicament care să aducă alinarea imediat. Deşi acţionează mai greu, tratamentele din plante au un efect asemănător şi de lungă durată. Poţi încerca infuzia de coada-şoricelului, dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită. Bea până la trei căni pe zi.
Amestecul de mur şi alun, pentru afte
Aftele bucale pot fi tratate cu un amestec din părţi egale de frunze de mur, alun şi salvie. Prepară un decoct din 2-3 linguri de amestec la un litru de apă. Clăteşte gura de mai multe ori pe zi, timp de un sfert de oră de fiecare dată. Ar trebui să simţi o îmbunătăţire încă din prima zi.
Durerile de stomac trec cu seminţe de anason
Pentru crizele de gastrită sau de ulcer, te-ai obişnuit să iei un digestiv din farmacie. Da, medicamentele alopate funcţionează şi sunt de ajutor atunci când ai o criză mai prelungită. Când însă este vorba de o durere sporadică, cauzată de ceva ce ai mâncat sau de prea mult stres, încearcă un ceai uşor, cu proprietăţi calmante. Amestecă în părţi egale seminţe de anason, frunze şi seminţe de coriandru, tulpină de roiniţă şi de levănţică, frunze, flori şi fructe de portocal. Fă o infuzie din 1-2 linguriţe de amestec la o cană cu apă. Înainte şi după fiecare masă bea câte o cană.
Ulei de liliac, antiinflamator
Dacă ai dureri cauzate de reumatism, încearcă cataplasmele cu ulei de... liliac. Prepară uleiul astfel: amestecă flori proaspete cu ulei de floarea-soarelui (cât uleiul să acopere florile) şi lasă la soare timp de două săptămâni. Înmoaie o compresă în ulei şi pune-o pe încheieturile dureroase. Leacul este bun şi atunci când ai o inflamaţie din cauză că ai stat în curent.