Această plantă previne apariţia hemoroizilor!

1 2 jpg jpeg

Plantă uşor de identificat şi de procurat acre are un conţinut bun de glucide, celuloză, proteine, substanţe minerale precum potasiu, fosfor, calciu, dar şi un conţinut bun de acid oxalic liber, pigmenti clorofilieni şi carotenoizi.

Vorbim desigur despre lobodă. Fiind considerată o plantă detoxfiantă care oferă acţiune benfică şi previne apariţia cancerul de colon, a hemoroizii şi totodată întăreşte vasele de sânge.

În anumite zone ale ţării este cunoscută ca fiind spanacul nemţesc sau franţuzesc, şi este folosită mai ales pentru proprietăţiel sale antioxidante dar şi detoxifiante.

Sursă bună de vitamina K

1 2 jpg jpeg

Această plantă pe cât pare de banală pe atât de sănătoasă este pentru organismul tău. Se bcuură de o cantitate bună de vitamina K cât şi de vitamina C, având un gust uşor acrişor dar cu o textură fină şi plăcută.

Poţi să o foloseşti în salată, în supă, ciorbă sau chiar în smoothie. Dacă vrei te poţi bucura de ea pe tot parcursul anului, mai ales dacă alegi să o conservi la congelator sau la borcan.

Poţi chiar să înlocuieşti frunza de varză sau de viţă de vie cu frunza de lobodă la prepararea sarmalelor.

Află cum poţi stimula digestia AICI

Un depurativ natural de calitate superioară

2 jpg jpeg

Beneficiile acestei plante nu se opresc aici, în cazul în care te confrunţi cu retenţia de apă, alege să consumi cât mai multe legume, în special lobodă.

Se bucură de o acţiune diuretică bună, în acelaşi timp remineralizându-ţi organismul.

Conţinutul de fibre regăsit în lobodă te ajută să combaţi cu succes constipaţia şi ţine la distanţă apariţia hemoroizilor.

În plus, datorită conţinutului de vitamina K, consumul de lobodă ajută la fixarea calciului în organism, astfel că osteoporaza va fi ţinută oarecum la distanţă, în timp ce vitamina C favorizează procesul de regenerare celulară.

Previne astenia de primavară

Am putea spune că loboda, asemeni spanacului se bucură de un conţinut bun de acid axalic, motiv pentru acre nu este recomandată consumarea ei în exces, mai ales dacă te confrunţi cu litiază renală.

Însă într-o altă ordine de idei, utilizată sub formă de fiertură sau de suc, infuzie sau cataplasmă, aceasta poate trata diferite afecţiuni ale pielii, mai ales pentru a grăbi vindecarea lor.