Această plantă nu ar trebui să lipsească din casă!

2 jpg jpeg

O simplă plantă ce reuşeste să ţină toţi dăunătorii la distanţă, îţi oferă un miros frumos şi o veritabilă porţie de sănătate.

Binecunoscuta mentă, căci despre ea este vorba, nu este folosită doar în bucătărie. Potrivit site-ului healthylifevision.com, menta este planta protectoare ce nu ar trebui să lipsească din nici o casă.

Poţi să o plantezi fie în curte, fie în ghivece şi să o ţii aproape de tine, mireasma ei plăcută te va întâmpina de fiecare dată când vei reveni acasă.

Efect puternic asupra sistemului nervos

1 2 jpg jpeg

Menta poate fi folosită cu mare succes în medicină, în cosmetică, în aromoterapie cât şi în bucătărie. Cuprinde toate ariile de desfăşurare ale familiei, aducând totodată adevărate beneficii asupra sistemului digestiv, asupra respiraţiei, a ficatului, a circulaţei sangvine şi mai ales asupra sistemului nervos.

Dacă alegi să o consumi zilnic, aceasta va contribui esenţial la stimularea sucului biliar dar mai ales la golirea bilei în intestine, în felul acesta uşurând procesul de digerare a grăsimilor.

Practic în mentă se ascunde cel bun mai bun detoxifiant al organismului, care în acelaşi timp ajută la înlăturarea tulburărilor intestinale precum diaree sau crampe intenstinale.

Poţi să apelezi la ulei de mentă, pe care să îl adaugi în crema ta hidratantă câteva picături şi apoi să laşi parfumul său să te relaxează, poţi să foloseşti uleiul la aromoterapie sau să adaugi într-un pulverizator cu apă şi să stropeşti prin casă.

Dacă ai mai multă mentă proaspătă, poţi să o pui la uscat prin casă şi astfel te vei bucura timp îndelungat de ea.

Află cât de benefic este ceaiul de mentă AICI

Este un antibiotic natural

2 jpg jpeg

Un alt aspect destul de important ce trebuie menţionat despre mentă este că are un uşor efect antibiotic, dezinfectează şi previne mai ales infecţiile tubului gastric.

Mentolul conţinut fiind puternic volatil ajută la prevenirea infecţiilor respiratorii, motiv pentru acre menta este recomandată a se consuma mai ales în perioada rece.

Dacă alegi să o foloseşti ca uz extern, sub formă de cataplasmă sau infuzie, aceasta revigorează pielea, sporind circulaţia sangvină, în special cea subcutanată, periferică de la nivelul mâinilor şi al picioarelor.

Este suficient să aplici într-un recipient cu apă căldă câteva picături de ulei de mentă, sau 30 d epicături la jumătate de cadă cu apă şi să te relaxezi seara înainte de culcare.

Vei scăpa în felul acesta de senzaţia de picioare grele, şi de stresul acumulat peste zi, în plus căile tale nazale se vor bucura de o adevărată terapie şi vei putea respira mai bine.

Inhibă agresivitatea

La această concluzie a ajuns un grup de cercetători italieni, care au observat de asemenea că această plantă este extrem de utilă persoanelor care tuşesc, atât fumătorilor cât şi persoaneleor răcite, deoarece ajută al eliminarea expectoraţiilor şi în calmarea durerilor de cap. Menta sub formă de ceai sau cataplasmă ameliorează durerile musculare, articulare, reumatismale şi pe cele cauzate de artroză.

Când este contraindicată?

În cazul copilor sub 7 ani, menta nu este indicată a se administra nici măcar sub formă de dropsuri sau gumă de mestecat, deoarece există pericolul de înghiţire.

În perioada de sarcină sau chiar şi de alăptare cât şi în urma unui tratament homeopat, administrarea de mentă ar trebui evitată.

Specialiştii afirmă faptul că meta consumată sub formă de ceai este o mare greşeală, cel mai indicat ar fi ca aceasta să fie macerată la rece, consumată sub formă de tincturi sau uleiuri deoarece prin prepararea termică caliţile ei se diminuează.

Cel mai indicat mod de administrare este sub formă de plantă uscată şi mărunţită administrată sublingual, după care o poţi înghiţi cu un pahar de apă.