7 plante care scad colesterolul

1 2 jpg jpeg

Colesterolul este o substan┼ú─â gras─â, indispensabil─â bunei func┼úion─âri a organismului. ├Än mod normal, ficatul este cel care sintetizeaz─â cea mai mare parte din colesterolul de care ai nevoie, restul provenind din alimenta┼úie. Totu┼či, c├ónd concentra┼úia sa din s├ónge nu este ┼úinut─â sub control, se poate transforma ├«ntr-un du┼čman pentru s─ân─âtate.

Un nivel ridicat de colesterol LDL poate provoca atac de cord sau accident vascular celebral, pentră că el se depune în artere, ducând la arteroscleroză.

O valoare mare a

HDL este considerată bună pentru că împiedică depunerile de calcar pe pereţii vaselor de sânge.

Remediile cu r─âd─âcin─â de brusture au proprietatea de a proteja ficatul ┼či de a reduce concentra┼úia de colesterol din s├ónge. Fierbe, 2 minute, 2 linguri┼úe de r─âd─âcin─â tocat─â m─ârunt ├«ntr-o can─â cu ap─â. Acoper─â apoi ┼či las─â la infuzat 10 minute. Bea 2 c─âini pe zi.

Cunoscut─â ┼či sub denumirea de Iarb─â de negi, rostopasca este bun─â pentru sc─âderea colesterolului ┼či are rol de protector hepatic. Fierbe 2 linguri┼úe de plant─â uscat─â (doza maxim─â fiind de 1 g la 24 ore) ├«ntr-o can─â cu ap─â clocotit─â. Bea lichidul treptat, pe parcursul unei zile. Bea ceaiul cel mult 7 zile consecutive, cu pauze de 2 s─âpt─âm├óni.

Spal─â o linguri┼ú─â de fructe ┼či op─âre┼čte-le ├«ntr-o can─â de ap─â clocotit─â. Strecoar─â lichidul dup─â 15 minute, ├«ndulce┼čte cu miere ┼či bea pe parcursul unei zile.

Toarn─â o can─â de ap─â clocotit─â peste 2 linguri de frunze de trifoi, acoper─â cu un capac ┼či las─â la infuzat o or─â. Bea c├óte 2 linguri de ceai, de 3 ori pe zi, ├«nainte de fiecare mas─â. Urmeaz─â tratamentul timp de 20 de zile.

Con┼úinutul bogat ├«n vitamine ┼či substan┼úe nutritive recomand─â urzica nu doar pentru efectul tonifiant, ci ┼či pentru dizolvarea colesterolului de pe artere. Peste 1 lingur─â de frunze uscate toarn─â 1 can─â de ap─â clocotit─â ┼či las─â la infuzat aproximativ 10 minute. Bea 3 ceaiuri pe zi.

Anghinarea este recomandat─â pentru reducerea colesterolului, ├«n problemele digestive, precum ┼či ├«n detoxificarea ┼či asigurarea func┼úionarii corecte a ficatului. Op─âre┼čte 1 lingur─â de frunze m─ârunte, timp de 5 minute, ├«n 2 c─âni de ap─â clocotit─â. Dup─â r─âcire, strecoar─â ┼či ├«ndulce┼čte cu miere. Bea o parte din ceai diminea┼úa, pe stomacul gol ÔÇô restul, pe parcursul zilei.

Datorit─â substan┼úelor amare din compozi┼úie, ventrilica are proprietatea de a sc─âdea colesterolul r─âu ( LDL-ul). Fierbe 2 linguri de frunze ┼či florile de ventrilic─â, timp de 30 de minute, ├«ntr-un litru de ap─â. Dup─â ce s-a r─âcit, strecoar─â, adaug─â miere ┼či amestec─â. Toarn─â ├«ntr-un recipient din sticl─â ┼či ┼úine siropul la frigider. Ia c├óte 3 linguri┼úe pe zi, ├«nainte de mesele principale.

Află AICI ce să nu mănânci când ai colesterolul crescut!

Dafinul nu este doar o plant─â aromatic─â bun─â ├«n buc─ât─ârie, ci ┼či un remediu eficient anticolesterol. O linguri┼ú─â de plant─â m─âcinat─â se op─âre┼čte cu 250 ml de ap─â clocotit─â. Se consum─â c├«te o cean─â de ceai dup─â fiecare mas─â important─â a zilei.