5 efecte benefice ale uleiului esenţial de liliac
Aromoterapia cu ulei de liliac a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri ca formă de vindecare psihică şi fizică. Studiile făcute cu referire la compoziţia acestui tip de ulei au scos în evidenţă faptul că este benefic pentru a trata bolile pielii, tăieturile, dermatitele, arsurile.
Puternic antibacterian
Efectul antibacterian este doar una dintre principalele calităţi ale uleiului de liliac, fiind indicat a fi folosit ca agent de sterilizare. În plus, încă din antichitate acesta este folosit ca vermifug, reuşind să cureţe organismul de prezenţa paraziţilor intestinali.
Alungă anxietatea
Dacă alegi să-l foloseşti ca ingredient aromoterapeutic, cu doar câteva picături de ulei esenţial vei transforma casa ta într-un loc ideal să te relaxezi după o zi obositoare.
Este un bun stimulent al creierului ajutându-l să se relaxeze. Îţi este de mare folos în cazurile de anxietate şi tulburare emoţională.
La cumpărarea acestui ulei, ţine cont de faptul că aroma liliacului alb aduce o senzaţie de senzualitate, creând un cadru favorabil şi intim.
Află cât de benefic este liliacul când eşti balonat AICI
Are proprietăţi antifungice
Terapia făcută cu acest ulei te va păzi de infecţiile fungice, având şi beneficii astringente. Este un tonic foarte bun, iar dacă alegi să îl aplici pe faţă, va ajuta la diminuarea ridurilor fine.
Un alt aspect destul de important este faptul că este de ajutor în caz de febră.
Medicament pentru piele
Dacă te-ai tăiat sau te-ai ars, aplică pe zona dureroasă câteva picături de ulei esenţial de liliac amestecat cu ulei vegetal (ulei de măsline sau de floarea-soarelui). Nici psoriazisul nu este ocolit de acţiunea acestui ulei. Pacienţii care au urmat un regim alimentar adecvat şi au folosit ca adjuvant acest ulei au remarcat cu pielea afectată de această boală s-a recuperat mult mai frumos şi rapid.
Tratează guta cu florile de liliac
Pentru a trata acestă afecţiune, ai nevoie de un unguent din flori de liliac , care se prepară din 2 linguri de flori tocate care se amestecă bine cu 2 linguri de unt şi se ţin pe baie de aburi timp de 30 de minute. Lasă apoi la racit si păstrează amestecul obţinut nestrecurat, la frigider. Seara, înainte de culcare, încălzeşti bine locurile bolnave şi fricţionezi cu acest unguent.