5 ceaiuri din plante care au puteri vindecătoare
Ceaiul de muşeţel calmează stomacul
Cu o aromă delicată, ceaiul de muşeţel conţine uleiuri care relaxează muşchii netezi ai stomacului, fiind un bun calmant pentru durerile stomacale. Trei ceşti de ceai de muşeţel pe zi pot reduce problemele colonului iritabil şi cele ale colitei. Pentru a prepara ceaiul trebuie să adaugi o lingură de flori de muşeţel la o cană cu apă clocotită. Lasă cana acoperită timp de 10 minute, după care strecori şi bei. Pentru a scăpa de problemele stomacului poţi face o cură cu ceai de muşeţel timp de două luni.
Ceaiul de melissa, contra anxietăţii
Având o aromă uşoară de citrice, ceaiul de melissa este un bun ,,medicament naturist“ când vine vorba de calmarea stărilor de anxietate sau de nervozitate. Bea o ceaşcă de ceai de melissa înainte de culcare pentru a avea parte de un somn liniştitor. Prepară ceaiul adăugând o lingură de frunze uscate la o cană cu apă fierbinte. Şi ceaiul din frunze de viţă de vie are calităţi sedative şi poate fi folosit asemeni celui de melissa. Pune o lingură de frunze de viţă de vie uscate la o cană cu apă clocotită pentru ceai şi lasă acoperită cana acoperită pentru 15 minute. Nu bea mai mult de două căni de ceai pe zi.
Ceaiul de mentă, de ajutor în indigestie
Indiferent că foloseşti frunze uscate sau proaspete pentru a prepara ceaiul de mentă, important este să-l foloseşti cu încredere când te confrunţi cu stări de greaţă sau indigestie. Datorită mentolului conţinut de plantă, ceaiul acţionează eficient în cadrul sistemului digestiv, calmând mucoasa gastrică. În funcţie de intensitatea gustului dorit, prepari ceaiul adăugând o lingură de frunze sau mai mult la o cană de apă clocotită. Poţi bea câte 2 căni de ceai de mentă pe zi.
Ceaiul de rozmarin, sedativ
Relaxant, cu o aromă delicată, ceaiul de rozmarin este un bun sedativ în cazul durerilor de cap cauzate de stres. Deoarece rozmarinul are proprietatea de a menţine vasele de sânge dilatate, cu ajutorul ceaiul poţi preveni durerile de cap cauzate de îngustarea acestora. Îl prepari din o lingură de rozmarin uscat pe care o adaugi a o cană cu apă clocotită, după care poţi bea şi 3 căni de ceai pe zi.
Ceaiul de salvie combate transpiraţia
Salvia oferă ceaiului o aromă deosebită. Pentru a scăpa de transpiraţiile din timpul nopţii şi pentru a avea un somn odihnitor poţi opta pentru ceaiul de salvie. La o cană cu apă firbinte poţi să adaugi 4 linguriţe de plantă uscată, după care laşi cana acoperită timp de 20 minute. Poţi bea zilnic câte 2 cană de ceai de salvie.