Pulberea de orz verde te revigorează. Ce beneficii importante are acest remediu

1 orz verde jpg jpeg

Lipsa de energie şi senzaţia de slăbiciune au un leac la îndemână: pulberea de orz verde. Intervine atunci când ai nevoie de o revigorare, susţine buna funcţionare a sistemului imunitar, îţi aduce o serie de vitamine şi minerale esenţiale şi detoxifică.

Un supraaliment benefic pentru sănătate, pulberea de orz verde se obţine prin măcinarea orzului recoltat la începutul primăverii şi se poate lua sub formă de comprimate ori ca atare. Îţi conferă un plus de vitamine din complexul B (B1, B2, B6, B12), E, C şi minerale, îndeosebi calciu, fier, magneziu, zinc. Orzul este şi o sursă bună de acizi graşi esenţiali, antioxidanţi, aminoacizi şi polizaharide, iar, dintre antioxidanţi, cel numit SOD sau superoxid dismutază este o enzimă cu o capacitate antioxidantă puternică. Datorită acestuia, prin consumarea de pulbere de orz poţi împiedica formarea celulelor canceroase. Totodată, acest superaliment are efect de revitalizare fizică şi psihică, încetineşte procesele de îmbătrânire celulară şi echilibrează nivelul pH-ului, prin alcalinizarea organismului.

Este utilă în curele de detoxificare

Adăugată în supe, salate sau în amestec cu iaurt, pulberea de orz are capacitatea de a susţine procesul de detoxificare. Se poate lua şi ca atare, cu puţină apă sau ceai, cu condiţia ca lichidul cu care se combină să nu fie fierbinte, ci numai călduţ, altfel orzul îşi pierde proprietăţile. De obicei, se recomandă dizolvarea unei linguriţe de pulbere de orz verde în aproximativ 200 ml de apă plată, ceai ori suc de fructe. Amestecul trebuie băut în 2-3 reprize, înainte de masă, de preferat în prima parte a zilei. Beneficiile constau nu doar în detoxificarea organismului, ci şi în încetinirea proceselor de degradare a celulelor, protejarea corpului împotriva efectelor radicalilor liberi şi reglarea poftei de mâncare.

Previne constipaţia

În general, cerealele sunt recomandate pentru buna funcţionare a sistemului digestiv, întrucât au aport ridicat de fibre, important îndeosebi pentru prevenirea constipaţiei. Pulberea de orz verde se numără printre aliaţii celor care se confruntă cu probleme digestive. Susţine refacerea florei intestinale şi are efect calmant şi antiinflamator. Pentru a profita de efectele benefice, este necesar să iei 1 linguriţă de pulbere amestecată cu 1 pahar cu apă rece. Se procedează astfel de 3 ori pe zi, cu 1 oră înainte de mesele principale ale zilei.

Îţi acoperă necesarul zilnic de calciu

Laptele, una dintre cele mai cunoscute surse naturale de calciu, este întrecut de orzul verde, cu mult mai bogat în acest mineral. Are un conţinut de calciu de 11 ori mai mare. Carenţa acestui mineral duce la lipsă de energie, apatie, insomnie, crampe musculare şi chiar stare de leşin. Calciul este important şi pentru oase, buna dezvoltare a copiilor, funcţionarea sistemului nervos şi cardiovascular. O sursă bună de calciu, pulberea de orz, trebuie luată înainte de masă, de 2-3 ori pe zi. Timp de 20 de minute, ţii sublingual 1 linguriţă rasă de pulbere de orz verde sau o amesteci cu 70 ml de lichid.

Ajută în tratarea bolilor stomacului

Datorită faptului că este bogat în clorofilă, orzul, consumat sub formă de pulbere, este benefic în perioada de tratament al unor afecţiuni stomacale ca ulcerul sau gastrita. Clorofila este o substanţă care susţine regenerarea mucoasei gastrice. În plus, enzimele pe care le conferă orzul verde au o capacitate antioxidantă foarte mare care fac din pulberea de orz un revitalizant fizic şi psihic excelent, mai ales după boli al stomacului sau ficatului. Este de ajuns să dizolvi 1 linguriţă de pulbere în 200 ml de apă, suc sau ceai la temperatura camerei şi să bei din acest amestec de 2 ori pe zi, înainte de masă.

Citeste si: Remedii indicate în gastrită şi ulcer

Are efect revitalizant pentru păr

Orzul verde este indicat şi persoanelor care au probleme ca albirea prematură a podoabei capilare sau căderea părului. Complexul de vitamine B şi vitamina A pe care le poţi lua şi din pulberea de orz verde contribuie la revigorarea firelor de păr de la rădăcină. La fel de importante pentru sănătatea părului sunt şi vitaminele C, E şi D, pe care le găseşti în orzul verde. Acestea îl ajută să fie bogat, strălucitor şi să crească mai rapid. Zincul, un mineral care se numără printre cele conferite de consumul de pulbere de orz, menţine sănătatea scalpului.

Info

În 50 de grame de orz se găsesc de 7 ori mai multă vitamina C decât într-o portocală.

Reţine!

Pentru copii, se recomandă între o jumătate de linguriţă şi o linguriţă de pulbere de orz verde pe zi.