Pulberea de orz verde te revigoreaz─â. Ce beneficii importante are acest remediu

1 orz verde jpg jpeg

Lipsa de energie ┼či senza┼úia de sl─âbiciune au un leac la ├«ndem├ón─â: pulberea de orz verde. Intervine atunci c├ónd ai nevoie de o revigorare, sus┼úine buna func┼úionare a sistemului imunitar, ├«┼úi aduce o serie de vitamine ┼či minerale esen┼úiale ┼či detoxific─â.

Un supraaliment benefic pentru s─ân─âtate, pulberea de orz verde se ob┼úine prin m─âcinarea orzului recoltat la ├«nceputul prim─âverii ┼či se poate lua sub form─â de comprimate ori ca atare. ├Ä┼úi confer─â un plus de vitamine din complexul B (B1, B2, B6, B12), E, C ┼či minerale, ├«ndeosebi calciu, fier, magneziu, zinc. Orzul este ┼či o surs─â bun─â de acizi gra┼či esen┼úiali, antioxidan┼úi, aminoacizi ┼či polizaharide, iar, dintre antioxidan┼úi, cel numit SOD sau superoxid dismutaz─â este o enzim─â cu o capacitate antioxidant─â puternic─â. Datorit─â acestuia, prin consumarea de pulbere de orz po┼úi ├«mpiedica formarea celulelor canceroase. Totodat─â, acest superaliment are efect de revitalizare fizic─â ┼či psihic─â, ├«ncetine┼čte procesele de ├«mb─âtr├ónire celular─â ┼či echilibreaz─â nivelul pH-ului, prin alcalinizarea organismului.

Este utilă în curele de detoxificare

Ad─âugat─â ├«n supe, salate sau ├«n amestec cu iaurt, pulberea de orz are capacitatea de a sus┼úine procesul de detoxificare. Se poate lua ┼či ca atare, cu pu┼úin─â ap─â sau ceai, cu condi┼úia ca lichidul cu care se combin─â s─â nu fie fierbinte, ci numai c─âldu┼ú, altfel orzul ├«┼či pierde propriet─â┼úile. De obicei, se recomand─â dizolvarea unei linguri┼úe de pulbere de orz verde ├«n aproximativ 200 ml de ap─â plat─â, ceai ori suc de fructe. Amestecul trebuie b─âut ├«n 2-3 reprize, ├«nainte de mas─â, de preferat ├«n prima parte a zilei. Beneficiile constau nu doar ├«n detoxificarea organismului, ci ┼či ├«n ├«ncetinirea proceselor de degradare a celulelor, protejarea corpului ├«mpotriva efectelor radicalilor liberi ┼či reglarea poftei de m├óncare.

Previne constipaţia

├Än general, cerealele sunt recomandate pentru buna func┼úionare a sistemului digestiv, ├«ntruc├ót au aport ridicat de fibre, important ├«ndeosebi pentru prevenirea constipa┼úiei. Pulberea de orz verde se num─âr─â printre alia┼úii celor care se confrunt─â cu probleme digestive. Sus┼úine refacerea florei intestinale ┼či are efect calmant ┼či antiinflamator. Pentru a profita de efectele benefice, este necesar s─â iei 1 linguri┼ú─â de pulbere amestecat─â cu 1 pahar cu ap─â rece. Se procedeaz─â astfel de 3 ori pe zi, cu 1 or─â ├«nainte de mesele principale ale zilei.

Îţi acoperă necesarul zilnic de calciu

Laptele, una dintre cele mai cunoscute surse naturale de calciu, este ├«ntrecut de orzul verde, cu mult mai bogat ├«n acest mineral. Are un con┼úinut de calciu de 11 ori mai mare. Caren┼úa acestui mineral duce la lips─â de energie, apatie, insomnie, crampe musculare ┼či chiar stare de le┼čin. Calciul este important ┼či pentru oase, buna dezvoltare a copiilor, func┼úionarea sistemului nervos ┼či cardiovascular. O surs─â bun─â de calciu, pulberea de orz, trebuie luat─â ├«nainte de mas─â, de 2-3 ori pe zi. Timp de 20 de minute, ┼úii sublingual 1 linguri┼ú─â ras─â de pulbere de orz verde sau o amesteci cu 70 ml de lichid.

Ajută în tratarea bolilor stomacului

Datorit─â faptului c─â este bogat ├«n clorofil─â, orzul, consumat sub form─â de pulbere, este benefic ├«n perioada de tratament al unor afec┼úiuni stomacale ca ulcerul sau gastrita. Clorofila este o substan┼ú─â care sus┼úine regenerarea mucoasei gastrice. ├Än plus, enzimele pe care le confer─â orzul verde au o capacitate antioxidant─â foarte mare care fac din pulberea de orz un revitalizant fizic ┼či psihic excelent, mai ales dup─â boli al stomacului sau ficatului. Este de ajuns s─â dizolvi 1 linguri┼ú─â de pulbere ├«n 200 ml de ap─â, suc sau ceai la temperatura camerei ┼či s─â bei din acest amestec de 2 ori pe zi, ├«nainte de mas─â.

Citeste si: Remedii indicate ├«n gastrit─â ┼či ulcer

Are efect revitalizant pentru p─âr

Orzul verde este indicat ┼či persoanelor care au probleme ca albirea prematur─â a podoabei capilare sau c─âderea p─ârului. Complexul de vitamine B ┼či vitamina A pe care le po┼úi lua ┼či din pulberea de orz verde contribuie la revigorarea firelor de p─âr de la r─âd─âcin─â. La fel de importante pentru s─ân─âtatea p─ârului sunt ┼či vitaminele C, E ┼či D, pe care le g─âse┼čti ├«n orzul verde. Acestea ├«l ajut─â s─â fie bogat, str─âlucitor ┼či s─â creasc─â mai rapid. Zincul, un mineral care se num─âr─â printre cele conferite de consumul de pulbere de orz, men┼úine s─ân─âtatea scalpului.

Info

În 50 de grame de orz se găsesc de 7 ori mai multă vitamina C decât într-o portocală.

Reţine!

Pentru copii, se recomand─â ├«ntre o jum─âtate de linguri┼ú─â ┼či o linguri┼ú─â de pulbere de orz verde pe zi.