Verdeţurile de primăvară menţin sănătatea ficatului

1 2 jpg jpeg

Urzicile, de ajutor în eliminarea toxinelor

Verdeţurile şi legumele verzi, ca urzicile, spanacul, ştevia, ceapa şi usturoiul verde, untişorul, influenţează pozitiv funcţionarea ficatului. Clorofila, substanţa care le dă culoarea verde, are rolul de a curăţa ficatul de toxinele pe care nu reuşeşte să le elimine. Detoxificare cu usturoi În lipsa sulfului, ficatul va face faţă mai greu toxinelor pe care trebuie să elimine din organism. Mulţumită conţinutului ridicat de sulf, ceapa şi usturoiul verde cresc activitatea enzimatică, prin urmare curăţă şi ficatul. Ştiai că… …se găseşte sulf şi în peşte, ouă, fasole uscată, varză? Inul îl stimulează

Pentru a stimula ficatul să funcţioneze mai bine, ai nevoie de 1-2 linguriţe de seminţe de in măcinate sau înmuiate în apă pentru câteva ore. Ia-le în fiecare zi mai ales şi-ţi vor fi de ajutor, mai ales în ceea ce priveşte funcţiile de inactivare şi de eliminare a excesului de hormoni ca estrogenul şi testosteronul. Un nivel crescut al acestor hormoni poate duce la apariţia sindromului premenstrual, fibromului uterin, chisturilor ovariene, cancerului mamar.

Citeşte şi: Remedii naturiste pentru ficat

Armurariul, verbina, rădăcina de păpădie, pelinul, anghinarea, rostopasca, rozmarinul sunt plante care susţin activitatea ficatului. Rozmarinul stimulează secreţia de bilă, armurariul detoxifică şi regenerează celulele hepatice, iar păpădia previne formarea pietrelor la bilă. Cu oricare dintre acestea poţi să ţii o cură de 2-3 luni, timp în care bei 2-3 ceaiuri pe zi, numai între mese.