Varza, bogată în vitamina C!
Varza, conopida, prazul sau morcovii sunt doar câteva dintre legumele care ne pregătesc organismul pentru anotimpul rece.
Conopida întăreşte inima
Pentru că are o valoare calorică destul de scăzută, conopida este indicată persoanelor care urmează o cură de slăbire. Consumul ridicat de conopidă se asociază cu o incidenţă scăzută a bolilor de inimă şi a atacului cerebral. Enzimele care se găsesc în conopidă ajută la detoxificarea organismului.
Prazul ajută digestia
Dacă mâncaţi praz veţi avea o digestie mai bună şi veţi uita de constipaţie, balonări sau bilă leneşă. Mai mult, fibrele solubile încetinesc absorbţia zahărului în sânge, ceea ce le permite şi diabeticilor să mănânce din când în când o prăjitură. În plus, pectina conţinută ne satură rapid, ceea ce reprezintă un real ajutor în timpul curelor de slăbire.
Rădăcinoasele scad colesterolul
Nu vă plac pentru că sunt mai tari decât alte legume? Însă tocmai în cantitatea mare de fibre stă eficienţa rădăcinoaselor. Datorită fibrelor, morcovii, sfecla roşie, ţelina, ridichile negre intervin în asimilarea grăsimilor şi scad nivelul colesterolului în sânge. Tot fibrele alimentare sunt cele care absorb şi elimină toxinele, substanţele cancerigene din organism.
Castraveţii, buni pentru piele
Consumul regulat de castraveţi ajută persoanele care care suferă de probleme ale presiunii sângelui. Potasiul, magneziul şi conţinutul de fibre aduc presiunea sângelui la un nivel normal. De asemenea, este recomandat diabeticilor şi are proprietăţi benefice pentru piele şi ochi.
Creşte-ţi imunitatea cu varză
Varza este mai bogată în vitamina C decât portocalele, are puţine calorii şi multe substanţe cu efect antioxidant, conţine magneziu, potasiu, calciu.
Toate aceste caracteristici o recomandă în mod special ca remediu pentru întărirea imunităţii. Aşadar, contaţi pe această legumă în sezonul rece! Previne virozele respiratorii şi răcelile de toamnă.
Gogoşarul conţine vitamina A
Datorită conţinutului ridicat de vitamine şi minerale, ardeiul gras este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului uman.
Gogoşarii sunt bogaţi în fibre, ceea ce ajută la scăderea colesterolului şi prevenirea cancerului de colon. Are un rol important şi în prevenţia glaucomului şi a artritei, datorită beta-carotenului şi vitaminei C.