Usturoiul scade tensiunea arterială

1 2 jpg jpeg

Hipertensiunea este caracterizată prin creşterea valorilor presiunii sangvine în sistemul circulator. Remediile naturale sunt recomandate atât persoanelor care au doar tendinţă spre hipertensiune, cât şi celor care au fost diagnosticate cu hipertensiune şi urmează un tratament. Iată cele mai eficiente plante în reducerea tensiunii arteriale.

Frunze de măslin. Sunt recomandate în caz de hipertensiune moderată, tulburări de circulaţie arterială, angină pectorală. Studiile au demonstrat că un tratament de 3 luni readuce tensiunea la valorile normale. Frunzele pot fi utilizate sub formă de infuzie sau decoct.

Păducel. Este recomandat în afecţiunile aparatului cardiovascular, precum hipertensiune, ateroscleroză, cardiopatie ischemică, aritmii. Infuzia se prepară cu 50 g plantă (flori) la un litru de apă fierbinte, se lasă să infuzeze 15 minute apoi se strecoară. Se beau 3 căni pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara, 3 săptămâni pe lună.

Isop. Se prepară o infuzie cu 1-2 linguriţe de plantă la 200 ml apă fierbinte, se lasă să infuzeze 10 minute. Se beau două căni pe zi, îndulcite cu miere.

Usturoi. Se pisează 80 g usturoi şi se adaugă 250 ml apă clocotită. Se acoperă vasul şi se ţine pe foc un minut, apoi se lasă să se răcească. Această cantitate se consumă fracţionat pe parcursul unei zile. Cura durează o lună.

Nu renunţaţi la tratamentul prescris de medic!

Vorbim de hipertensiune arterială atunci când valoarea tensiunii este mai mare de 140/90, în timp ce hipotensiunea este caracterizată de o valoare a acesteia mai mică de 110/65.

Chiar dacă apelaţi la ajutorul plantelor care au proprietăţi de reglare a tensiunii, nu trebuie să renunţaţi la tratamentul recomandat de medic. Ele pot fi luate în paralel cu tratamentul prescris.

Trei plante eficiente dacă ai tensiunea prea mică

Infuzie de rozmarin

Persoanele care în mod normal au o tensiune prea mică se pot confrunta uneori cu simptome neplăcute, în special atunci când valoarea scade mult sub cea obişnuită: puls slab, palpitaţii, ameţeli, tulburări de vedere, ţiuituri în urechi.

Infuzia de rozmarin ajută în asemenea situaţii. Se pun 10 g plantă la 500 ml apă clocotită, se acoperă vasul şi se lasă să infuzeze 10 minute, apoi se strecoară. Se beau 1-2 căni pe zi.

Macerat de lemn dulce

Se foloseşte rădăcina plantei, tăiată în bucăţi mici. Se pun 50 g plantă într-un litru de apă rece, se aduce la punctul de fierbere şi se lasă să fiarbă 5 minute. Se ia de pe foc, se acoperă vasul şi se lasă la macerat 10-12 ore, apoi se strecoară. Se beau 1-2 căni pe zi (nu depăşiţi această cantitate), timp de maximum 15 zile.

Capsule de ginseng

Ginsengul are efecte miraculoase împotriva afecţiunilor cardiace. Remediul este recomandat dacă aveţi tensiunea prea mică. Îl puteţi procura de la farmacie, sub formă de capsule. De regulă, se ia o tabletă pe zi, dimineaţa, înainte de micul dejun, timp de 6 săptămâni.