Usturoiul întăreşte inima

1 2 jpg jpeg

Biologii de la Universitatea Alabama, SUA, au reconfirmat că usturoiul protejează inima şi arterele, scade tensiunea arterială şi previne apariţia cheagurilor de sânge.

Acest lucru se datorează conţinutului bogat de vitamina C, de magneziu, cât şi de vitaminele B6 şi B1. Ca să aibă aceste efecte asupra inimii, usturoiul trebuie consumat zilnic, sub formă naturală.

Roşii, pentru ritmul cardiac

Printre cele mai benefice legume pentru inimă se numără roşiile, deoarece conţin calciu, vitamina A şi magneziu, elemente importante pentru prevenirea hipertensiunii şi aritmiei cardiace.

Licopenul, o altă substanţă care se găseşte din abundenţă în roşie, ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge. Cu ajutorul vitaminei C, conţinută de aceste legume, previi creşterea nivelului colesterolului ”rău” din sânge.

Mai poţi citi şi:

- Ai răcit? Tratează-te cu usturoi şi ceai de soc!

- 9 motive să mănâci usturoi

- Usturoiul ne fereşte de RĂCEALĂ

Peştele gras scade colesterolul

Peştele gras, precum somonul, tonul, sardinele, macroul sau heringul, este o sursă excelentă de acizi graşi Omega 3, care reduce riscul apariţiei cheagurilor de sânge.

Totodată, peştele gras mai contribuie la dilatarea pereţilor arterelor, prevenind aritmiile şi chiar infarcturile. Este recomandat să mănânci peşte gras de cel puţin două ori pe săptămână.

Fasolea întăreşte musculatura

Unul dintre alimentele recomandate de medici pentru o inimă sănătoasă este fasolea boabe, pentru conţinutul bogat de magneziu, de fier şi potasiu.

Aceasta întăreşte muşchiul inimii, de aceea scade riscul apariţiei atacurilor de cord. Totodată, nu lasă nici colesterolul ”rău” să crească. Este bine să mâncaţi circa 500 de grame de fasole în fiecare săptămână.