Trucuri simple care au grijă de sănătatea ficatului

2 jpg jpeg

Pus la încercare zilnic, prin alimentele pe care le introducem în organism sau prin produsele de îngrijire pe care le folosim, suprasolicitarea ficatului poate duce la grave dezechilibre de sănătate, provocate de fluxul mare de toxine.

Pentru eliminarea posibilelor probleme hepatice, îţi propunem câteva metode simple care au grijă de sănătatea ficatului şi cu rol de detoxifiere!

Ceai din rădăcină de cicoare pentru ficat

Rădăcina de cicoare este folosită încă din Antichitate ca remediu pentru curăţarea ficatului, rolul său principal fiind cel de a curăţa sângele şi ajuta ficatul să-şi îmbunătăţească funcţiile. În plus, leacul cu cicoare poate completa tratamentele medicamentoase pentru fiere sau icter.

Protejeaza ficatul cu anghinare

Frunzele de anghinare au proprietăţi hepatoprotectoare şi stimulente ale funcţiei hepatice. De asemenea au şi funcţia de a creşte debitul de bilă secretată. Ceaiul de anghinare este recomandat, în special, în disfuncţii hepatobiliare (de exemplu insuficienţă biliară), în colecistite, în hepatitele subacute, cronice şi chiar în preciroză. În ceaiuri se pune o linguriţă de frunze de anghinare la o cană de apă şi se beau maxim două căni pe zi.

Infuzie de mentă şi păpădie sunt utile in afectiunile ficatului

Atunci când crezi că ai exagerat o bună perioadă de timp cu grăsimile şi mâncărurile nesănătoase şi vrei să ţii o cură de dezintoxicare a ficatului, ceaiul de păpădie şi mentă este remediul ideal.

Păpădia purifică organismul, stimulând activitatea secretoare a bilei, este bogata în săruri de potasiu şi poate fi la fel de bună inclusiv în diete, datorită împiedicării retenţiei de lichide şi a rezultatelor bune în dispariţia celulitei. Ceaiul se face cu 2 linguriţe de păpădie măcinată şi 2 linguriţe de mentă la o cană de apă şi se bea de 2 ori pe zi.

Această combinaţie de plante ajută şa descompunerea grăsimilor, stimulează bila, elimină toxinele şi ajută digestia.

Suc de sfeclă roşie pentru ficat bolnav

Sfecla roşie conţine o mulţime de substanşe nutritive pentru ficatul nostru. Leguma stimulează regenerarea ficatului şi îl curăţă.

Bea suc de sfeclă roşie de cel puţin 2-3 ori pe săptămână. Amestecă sucul de sfeclă cu apă şi sucul de la un măr, iar corpul îţi va mulţumi.

Un căţel de usturoi pe stomacul gol vindeca ficatul

Bea în fiecarea dimineaţă, pe stomacul gol, un căţel de usturoi şi îţi vei obişnui astfel organismul să elimine toxinele încă de la începutul zilei.

Acest antibiotic natural este bogat în alicină şi seleniu, doi compuşi esenţiali care au grijă de ficat.

Ficatul iubeşte lămâia

Ficatul are nevoie de un aport regulat de vitamina C, însă nu o poate produce şi nici sintetiza, aceasta fiind un tip de vitamină pe care organismul o poate primi doar din. alimentaţie.

De aceea, este esenţial să consumi zilnic suc de lămâie. Îl poţi consuma dimineaţa, pe stomacul gol, diluat într-un pahar cu apă călduţă, în care ai adăugat şi 3 grame de bicarbonat de sodiu.

O cană de ceai alb zilnic

Această băutură ancestrală conţine mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul verde. Ceaiul alb este ideal pentru sănătatea ficatului, aşa că nu ezita să-l consumi regulat.

Armurariul, protectorul ficatului

Este considerată una dintre cele mai bune plante în tratarea ficatului, întrucât stimulează eliminarea toxinelor şi reduce inflamaţiile care generează leziuni tisulare. Astfel, armurariul acţionează ca un remediu excelent pentru prevenirea şi tratarea diferitelor boli. În plus, planta reduce impactul negativ al consumului de droguri, alcool şi alte substanţe asupra ficatului.

Infuzia de armurariu se prepară astfel: 1-2 linguriţe de pulbere de seminţe de armurariu se lasă la înmuiat într-o jumătate de cană de apă de seară până dimineaţă, când se filtrează; maceratul se pune deoparte, iar pulberea rămasă se opăreşte cu o jumătate de cană de apă fierbinte 20 minute, după care se lasă la răcit; se combină cele două extracte; se bea acest preparat cu un sfert de oră înainte de masă, 3 căni pe zi.

Consumă legume verzi

Legumele precum broccoli sau varza nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta. În plus, ficatul are nevoie de legume cu gust amar, cum ar fi: măcriş, spanac, ridichii sau pătrunjel. Toate acestea conţin fitonutrienţi care curăţă organismul de toxine, care sunt consumate în mod regulat.