Trucuri eficiente ca să-ţi pui sângele în mişcare
În sezonul rece, temperaturile scăzute determină organismul să-şi micşoreze debitul de sânge de la extremităţi (mâini şi picioare), pentru a limita pierderile de căldură.
De aceea, circulaţia periferică are de suferit, apărând sindromul mâinilor şi al picioarelor reci. Ginkgo biloba, un aliat de nădejde
Cura cu tinctură de Ginkgo biloba este foarte eficientă iarna. Datorită formei sale lichide, tinctura este mai uşor de asimilat decât tabletele din extract uscat.
Aceasta se poate lua de trei-cinci ori pe zi, 30-40 de picături, cu jumătate de pahar cu apă plată, înainte cu 30 de minute de mesele principale, timp de o lună.
Asociată cu suplimente de magneziu, combate stresul, previne durerile de cap, susţine musculatura şi inima şi, în plus, înlătură şi mai eficient senzaţia de mâini şi de picioare reci.
Poţi conta pe ceaiul de cimbrişor
Ceaiul de cimbrişor şi cel de măceşe pun sângele în mişcare şi dezmorţesc de frig mâinile şi picioarele. Pentru a face o infuzie din cimbrişor, ai nevoie de o cană cu apă clocotită şi de o linguriţă de plantă uscată.
De preferat este să cumperi cimbrişor sub formă de vrac (pliculeţele pot fi mai puţin concentrate). Pentru ceaiul de măceşe, ai nevoie de o lingură de fruct uscat, la o cană cu apă fiartă.
Pentru a-şi face din plin efectul, ceaiul se fierbe timp de zece minute. Se recomandă două căni pe zi, pe toată perioada iernii.
Ajută şi masajul cu ardei iute
Fitoterapeuţii recomandă frecţionările mâinilor şi picioarelor cu macerat de ardei iute. Dau rezultate foarte bune! Maceratul se face din 50 g ardei iute şi 250 ml alcool sanitar.
Se lasă timp de 15 zile, în cămară, agitând de două-trei ori pe zi. Fricţionările se fac o dată sau de două ori pe zi.
Acestea activează circulaţia sângelui şi ajută la încălzirea mâinilor şi a picioarelor.