Trei plante de ajutor în caz de gută

2 jpg jpeg

Pe l├óng─â regimul recomandat de medic, se pot consuma ┼či unele ceaiuri cu efecte dovedite. 1. Ienup─ârul

Plant─â ajut─âtoare ├«n tratarea a peste o sut─â de boli, ienup─ârul poate fi folosit at├ót intern, c├ót ┼či extern ├«n gut─â. Intern, este indicat─â infuzia de ienup─âr, care se prepar─â din dou─â linguri┼úe de fructe la 200 ml de ap─â clocotit─â.

Se iau c├óte patru linguri pe zi din aceast─â infuzie. Cu rezultate bune se poate folosi ┼či uleiul esen┼úial de ienup─âr, care favorizeaz─â eliminarea acidului uric. ├Än gut─â, este indicat─â folosirea acestui ulei sub form─â de b─âi la picioare (se adaug─â ├«n ap─â c├óteva pic─âturi).

Mai po┼úi citi ┼či:

- Gută? Iată cum o ţii sub control!

- 4 alimente indicate în gută

- Cum tratezi atacul de gut─â

Ideal de folosit în infecţiile urinare,

este recomandat ┼či ├«n gut─â ┼či ├«n reumatism. ├Än gut─â se folose┼čte sub form─â de macerat. Se pun dou─â linguri┼úe de frunze m─ârun┼úite de meri┼čor ├«n 100 ml de ap─â rece ┼či se las─â astfel un sfert de or─â, dup─â care se strecoar─â.

Se adaug─â 100 ml de ap─â clocotit─â peste frunzele r─âmase ┼či se fierbe un sfert de or─â. Se las─â 10 minute, se strecoar─â, dup─â care se beau frac┼úionat ambele amestecuri.

Ceaiul de mesteacăn este un alt aliat natural al celor cu gută. De două ori pe zi, la interval de patru ore, se poate consuma o cană cu ceai de mesteacăn preparat din două linguriţe de plantă la 200 ml de apă clocotită.

Dup─â ce se r─âce┼čte, trebuie ad─âugat ├«n ceai un v├órf de cu┼úit de bicarbonat de sodiu.