Tratează infecţiile genitale în mod naturist

1 2 jpg jpeg

Orice simptom apare ├«n zona genital fie c─â este vorba despre m├ónc─ârime, irita┼úie, senza┼úia de usturime la urinare fie prezen┼úa mirosului nepl─âcut trebuie s─â te pun─â pe g├ónduri ┼či s─â mergi la un consult.

Cu c├ót vei am├óna mai mult acest moment cu at├ót mai greu va fi s─â tratezi ├«n timp util afec┼úiunea, ├«n plus anumite infec┼úii pot fi transmise foarte u┼čor prin intermediul actului sexual, deci nu vei fi doar tu afectat ci ┼či partenerul, care o bun─â perioad─â de timp poate s─â nu prezinte nici un simptom.

În cazul infecţiilor genitale se recomandă ca tratamentul să fie urmat de ambii parteneri pentru a evita o recidivă.

Cea mai frecvent─â cauz─â a apari┼úiei infec┼úiilor genitale se datoreaz─â cre┼čterii consumului de antibiotice care pot afecta flora bacterian─â normal─â a vaginului ┼či permit astfel multiplicarea bacteriilor ┼či ciupercilor.

Antibioticele ┼či apari┼úia candidozei

Una dintre cele mai r─âsp├óndite probleme la nivelul aparatului genital este dezvoltarea unei ciuperci cunoscut─â sub denumirea de Candida Albicans. Aceasta face parte din flora intestinal─â a organismului fiind controlat─â ├«n mare parte de sistemul imunitar ┼či microorganismele cu rol protectiv.

Se reg─âse┼čte ├«n g├ót, cavitate bucal─â, tractul intestinal dar ┼či ├«n vagin, iar ├«n cazul administr─ârii de antibiotice o perioad─â mare f─âr─â a administra ┼či un probiotic chiar ┼či dup─â terminarea tratamentului cu antibiotic poate afecta flora intestinal─â ┼či s─â contribuie la apari┼úia candidozei.

Trichomonas Vaginalis se transmite prin contact sexual

2 jpg jpeg

Tricomoniaza este afec┼úiunea cauzat─â de parazitul Trichomonas Vaginalis care se transmite prin contact sexual neprotejat, ┼či ├«ntr-un interval de 5-28 de zile va fi semnalat prin prezen┼úa unei secre┼úii cu miros jenant ┼či de culoare verde-g─âlbui.

Din păcate vaginul este unul dintre cele mai ideale medii pentru dezvoltarea acestei afecţiuni, bărbaţii fiind doar purtători ai parazitului, neavând condiţii propice dezvoltării acestei afecţiuni.

Cea mai bun─â variant─â de tratament naturist ├«n acest caz o reprezint─â ceaiul de meri┼čor ┼či un aport m─ârit de vitamina C

├Än cazul b─ârba┼úilor unul din semnele prevestitoare ale acestei afec┼úiuni o prezin┼ú─â senza┼úia de usturime la urinare ce adesea este trecut─â cu vederea. Un tratament complementar ar fi sp─âlarea organului sexual cu betadin─â ┼či consultul ginecologic ├«mpreun─â cu partenera pentru a se urma acela┼či tratament.

Află cum îţi poţi îmbunătăţi viaţa sexuală AICI

Chlamydia nu prezint─â simptome

Exist─â ┼či infec┼úii asimptomatice ce poate fi contactat─â de c─âtre b─ârba┼úi de┼či cel mai adesea apare la femei ┼či aceasta se nume┼čte Chlamydia.

Netratat─â corespunz─âtor ┼či la timp conduce la sterilitate, din p─âcate aceast─â afec┼úiune poate fi transmis─â la na┼čtere copilului, motiv pentru care nu trebuie s─â ignori consultul ginecologic de dou─â ori pe an pentru a te asigura c─â totul este ├«n regul─â.

Tratamentele naturiste

Afec┼úiunil descrise mai sus pot fi comb─âtute prin administrarea de plante medicinale chiar ┼či preventiv, prin intermediul sp─âl─âturilor vaginale cu diferite plante ┼či o alimenta┼úie corespunz─âtoare.

Astfel, plante precum lavanda,tea tree, usturoiul, frunzele de strugurii ursului, ulmul alunecos sunt doar c├óteva dintre tratamentele naturii ce te pot salva ├«ntr-o astfel de situa┼úie deoarece au capacitatea de a ucide microorganismele d─âun─âtoare, fiind dezinfectante ┼či astringente.

Combin─â 3 pic─âturi de ulei sen┼úial de lavand─â ┼či tea tree cu 3 ce┼čti de ap─â cald─â ┼či 2 linguri de iaurt, amestec─â-le bine ┼či spal─â zona vaginal─â o dat─â pe zi, ├«n cazul ├«n care observi c─â dup─â 5 zile consecutive de tratament naturist simptomele persist─â, atunci nu ezita s─â apelezi la medicul ginecolog.

Iaurtul, adjuvant în infecţiile vaginale

2 jpg jpeg

Iaurtul reprezint─â o bun─â surs─â de probiotice ce nu ar trebui s─â lipseasc─â din alimenta┼úia ta, ├«ns─â┼či sp─âl─âturile cu iaurt ajut─â la reducerea bacteriilor nedorite, mai ales a ciupercilor, av├ónd efect calmant.

Chiar dac─â sistemul reproduc─âtor feminin con┼úine celule imune responsabile cu ap─ârarea organismului de posibilele infec┼úii, ├«n cazul unui sistem imunitar sc─âzut acesta are nevoie de ajutor extern, astfel c─â se recomand─â ceaiul de echinaceea care ajut─â la ├«ndep─âratarea infec┼úiilor ┼či ├«nt─ârirea imunit─â┼úii.