Tratează anemia cu suc de urzici

1 2 jpg jpeg

Ce trebuie să ştii despre urzică Urzica, cunoscută sub numele de Urtica doica, poate fi găsită în toate pieţele, mai ales în acest sezon. Aceasta creşte la marginile pădurii, în curte, şi mai este cunoscută sub numele de buruiana perenă.

Urzica are fire de păr fin sau spini de-a lungul întregii porţiuni şi pe frunzele plantei, care atunci când sunt atinse creează o reacţie chimică iritantă care produce senzaţie de arsură şi senzaţie de usturime.

Este senzaţia dată chiar de numele lor. Sucul de urzică se face prin stoarcere, şi mai rar, prin amestecarea frunzelor plantelor de urzică cu alt suc. În timp ce frunzele sunt folosite pentru a face suc, rădăcinile pot fi folosite pentru altceva.

Sucul de urzică este cel mai frecvent preparat pentru a fi consumat proaspăt. Acesta are culoarea de verde închis şi de obicei se consumă doar un pahar pe zi. Este consumat în cantităţi mici deoarece aroma este puternică şi are o cantitate de substanţe nutritive foarte mare.

Poţi face suc de urzică prin stoarcerea frunzelor şi a tulpinii, după ce le speli bine, sau prin amestecarea frunzelor cu apă. Combină 2 ceşti de frunze de urzică cu o cană de apă pentru a face suc de urzică în blender, sau sucul poate fi preparate din 4 ceşti de frunze de urzică pe care le pui în storcător.

Astfel vei obţine o jumătate de cană de suc de urzică. În plus, poţi combina sucul de urzică cu suc de legume, pe care-l bei dimineaţa pe stomacul gol.

Citeşte continuarea articolul pe clickpentrufemei.ro