Tratează aftele cu ceai de muşeţel

1 2 jpg jpeg

Stomatita apare ca o inflamaţie în gură şi irită, de obicei, interiorul buzei, mai ales buza inferioară. De obicei,

sunt cauzate de leziuni – de la muşcarea obrazului sau a buzei, la proteze dentare .

Rareori ulcerele bucale sunt associate cu o boală care se află în spatele lor şi care afectează întreg tubul digestiv.

Majoritatea ulcerelor se ameliorează fără tratament şi pot dura până la 2 săptămâni. De asemenea, pot fi prevenite şi tratate cu leacuri naturiste, dar şi prin menţinerea unei igiene riguroase.

Apa cu sare curăţă şi deshidratează rănile, ameliorând durerea şi arsurile provocate de aftele bucale. Într-un pahar cu apă caldă se pune o linguriţă de sare şi se amestecă bine pentru a se omogeniza. Se clăteşte gura cu amestecul obţinut. Apa sărată nu se înghite.

Muşeţelul este recomandat în stările inflamatoare ale pielii şi mucoaselor, în bolile microbieneale pielii, ale cavităţii bucale şi ale gingiilor. Are proprietăţi antiinflamatorii şi antiseptic, astfel, reduce durerea aftelor bucale şi grăbeşte procesul de vindecare a ulceraţiilor. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de flori la o cană cu apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi. Pentru că planta are o cantitate mare de compuşi volatili, infuzia se va pregăti chiar înainte de a se bea, pentru a evita pierderea proprietăţilor sale medicinale.

Uleiul de cuişoare este considerat un calmant natural, fiind folosit pentru durerile de dinţi şi de măsea. De asemenea, poate fi folosit şi pentru durerea de afte. Se amestecă 2 picături de ulei esenţial de cuişoare cu o linguriţă de ulei de măsline. Se înmoaie un disc de bumbac în soluţie şi se aplică pe afte. Se lasă să acţioneze 5-8 minute.

Smirna este analgezică şi antiinflamatoare, împiedicând răspândirea aftei. Dacă nu ai ulei esenţial de smirnă, foloseşte tinctură de smirnă.

Mergi la dentist dacă ai o aftă care recidivează în acelaşi loc, este probabil să fie cauzată de o problemă dentară.