Tratamente naturiste pentru infecţiile genitale
Problemele menstruale, infecţiile genitale sau afecţiunile ce pot surveni la nivelul aparatului genital femini se pot ameliora cu infuzii şi băi de şezut din plante, acestea având efecte benefice asupra aparatului genital feminin cât şi a stării de sănătate per ansamblu.
Spălăturile vaginale nu ar trebui să lipsească din igiena ta intimă, o dată pe săptămână preventiv şi la recomandarea medicului atuci când urmezi un tratament ce conţine şi alţi paşi precum administrarea de ovule sau supozitoare.
Ovulele cu propolis
Natura îţi pune la dispoziţie tot ce ai nevoie pentru a-ţi menţine sănătatea, astfel că dacă te supără candidoza este indicat să apelezi la spălăturile cu ceai de gălbenele. La un litru de apă fiartă se adaugă 2 linguriţe de plantă şi se lasă la infuzat 15 minute, după care, când ajunge la o temperatură mică se pune în irigator şi se face spălătura vaginală.
Poţi de asemenea la acest amestec să adaugi şi o linguriţă de bicarbonat de sodiu.
După spălătura vaginală se recomandă adesea introducerea de ovule cu propolis unul dimineaţa şi unul seara timp de o săptămână.
Şi supozitoarele cu propolis sunt de ajutor în acest caz. Este bine de menţionat că tratamentul trebuie făcut împreună cu partenerul, astfel că este necesar vizita la un medic specialist pentru a avea parte de un tratament adecvat.
De asemeni se recomandă şi tinctura de propolis, pe care o poţi administra câte două picături la fiecare 5kilograme din corp, de 3 ori pe zi pe o bucăţică de pâine înainte de masă timp de două săptămâni.
Spălături cu ceai de coada-şoricelului
Ceaiul de coada şoricelului grăbeşte eliminarea bacteriilor vinovate de candidoză dar şi de infecţiile urinare. Recomandat este să bei doi litri de ceai de-a lungul zilei. Gustul nu este unul tocmai plăcut, aşa că puţină miere te-ar putea ajuta. Poţi face şi spălături externe cu acest ceai, în zona intimă. În acest caz, adaugă în ceai o linguriţă de bicarbonat. Această plantă este indicată şi persoanelor care se confruntă cu amenoree (absenţa patologică a menstruaţiei), deoarece stimulează hormonii responsabili de declanşarea menstruaţiei.
Este cicatrizant, antiseptic şi antiinflamator, previne apariţia cancerelor uterine şi fibroamelor. Datorită acţiunii calmante la nivelul mucoasei anorectale, băile de şezut cu infuzie de coada-şoricelului sunt recomandate mai ales pentru tratarea hemoroizilor.
Află care sunt bolile ginecologice fără simptome AICI
Salvia reglează fluxul menstrual
Datorită efectului său antispastic, reglează fluxul menstrual şi este potrivită şi pentru reducerea menstruaţiei abundente cât şi a durerilor menstruale, dar şi în tratarea infecţiilor vaginale şi a anexitelor.
Gălbenelele au efect cicatrizant
Aceată plantă o poţi folosi atât pentru băi de şezut, spălături vaginale cât şi pentru băut. Este un bun tratament adjuvant pentru afecţiunile genitale, având efecte antiinflamatorii, antimicrobiene şi totodată cicatrizante.
Este recomandată în caz de leucoree, trichomonas, candida, vaginite, anexite, tulburări menstruale sau chiar afecţiuni ovariene.
Consumă 3 căni de ceai de gălbenele pe zi înainte de masă şi bucură-te de sănătatea oferită de natură.
Inflamaţiile uterine sunt combătute de dafin
Tinctura de dafin este de folos dacă te confrunţi cu întârzieri menstruale, sau poţi face băi de şezut. Fierbe 100 grame de frunze de dafin bine mărunţite timp de 15 minute într-un litru de apă. Lasă-l acoperit 5-8 minute şi apoi când poţi să faci baia de şezut.
În cazul rănilor de col sunt indicate spălăturile cu coada şoricelului, salvie şi pelin o dată la două zile timp de două săptămâni dar şi supozitoarele cu răşină de brad de două ori pe zi timp de 10 zile.