Tratamente naturiste pentru hipertiroidie

2 jpg jpeg

Hipertiroidia apare atunci când tiroida produce în exces triiodotironină (T3) şi tiroxină (T4), tulburarea fiind prezentă mai ales la femei, în special între 20 şi 40 de ani.

Accelerarea metabolismului are urmări asupra multor organe şi ţesuturi, manifestându-se prin: puls rapid, palpitaţii, insomnie, scădere în greutate, în ciuda apetitului crescut, accelerarea tranzitului intestinal şi a ritmului transpiraţiei, tulburări de ciclu menstrual, scăderea fertilităţii, slăbiciune generală şi intoleranţă la căldură.

Pot surveni şi modificări metabolice de tipul hiperglicemiei, creşterea transaminazelor şi tremorul fin al mâinilor. Şi sistemul nervos este afectat, astfel că persoana cu hipertiroidie poate avea labilitate emoţională (alternanţă plâns-râs), stări nervoase, agitaţie.

Tratamente naturiste pentru hipertiroidie: uleiul de cătină

Uleiul de cătină este indicat pentru creşterea imunităţii, oprirea dezvoltării celulelor canceroase, dar şi în tratarea afecţiunilor endocrine. Pentru a prepara uleiul de cătină, ai nevoie de un kilogram de fructe, pe care le speli bine cu apă, după ¬care le zdrobeşti cu o lingură de lemn într-un vas emailat sau de sticlă.

Strecori sucul obţinut printr-un tifon, după care-l laşi 24 de ore la temperatura camerei, însă fără a acoperi etanş vasul. Pelicula de culoare mai deschisă care se va obţine la suprafaţă este uleiul de cătină.

Pentru prevenirea şi tratarea problemelor glandei tiroide, poţi lua câte 20 de picături, de trei ori pe zi, timp de o lună. Se pot face câte 2-3 cure pe parcursul anului. Uleiul îl poţi procura şi de la magazinele cu produse naturiste, sub formă de capsule. Poţi lua 1-2 capsule, de trei ori pe zi, timp de o lună.

Roiniţa, printre tratamentele naturiste pentru hipertiroidie

Cunoscută în popor şi sub numele de melisă, roiniţa este un ingredient-minune în tratamentul hipertiroidismului. Extractele din roiniţă inhibă acţiunea hormonului tiroidian.

Prepară o infuzie de roiniţă, adăugând 1-2 linguri de frunze uscate la o cană cu apă fierbinte. După răcire, poţi bea câte 1-2 căni pe zi, după mesele principale ale zilei. Poţi urma tratamentul între 4-6 luni.

Tratamente naturiste pentru hipertiroidie: infuzie de coada şoricelului

În caz de hipotiroidie (care înseamnă un deficit de hormoni tiroidieni), se recomandă infuziile din coada-şoricelului şi creţişoară. Acestea sunt recunoscute pentru că reglează funcţiile tiroidei.

Cele două plante se combină şi din acest amestec se adaugă o linguriţă în 250 ml de apă fiartă. Se beau două căni de ceai pe zi, una dimineaţa şi una seara, cu jumătate de oră înainte de masă.