Tratamente naturiste pentru hipertiroidie

2 jpg jpeg

Hipertiroidia apare atunci c├ónd tiroida produce ├«n exces triiodotironin─â (T3) ┼či tiroxin─â (T4), tulburarea fiind prezent─â mai ales la femei, ├«n special ├«ntre 20 ┼či 40 de ani.

Accelerarea metabolismului are urm─âri asupra multor organe ┼či ┼úesuturi, manifest├óndu-se prin: puls rapid, palpita┼úii, insomnie, sc─âdere ├«n greutate, ├«n ciuda apetitului crescut, accelerarea tranzitului intestinal ┼či a ritmului transpira┼úiei, tulbur─âri de ciclu menstrual, sc─âderea fertilit─â┼úii, sl─âbiciune general─â ┼či intoleran┼ú─â la c─âldur─â.

Pot surveni ┼či modific─âri metabolice de tipul hiperglicemiei, cre┼čterea transaminazelor ┼či tremorul fin al m├óinilor. ┼×i sistemul nervos este afectat, astfel c─â persoana cu hipertiroidie poate avea labilitate emo┼úional─â (alternan┼ú─â pl├óns-r├ós), st─âri nervoase, agita┼úie.

Tratamente naturiste pentru hipertiroidie: uleiul de c─âtin─â

Uleiul de c─âtin─â este indicat pentru cre┼čterea imunit─â┼úii, oprirea dezvolt─ârii celulelor canceroase, dar ┼či ├«n tratarea afec┼úiunilor endocrine. Pentru a prepara uleiul de c─âtin─â, ai nevoie de un kilogram de fructe, pe care le speli bine cu ap─â, dup─â ┬Čcare le zdrobe┼čti cu o lingur─â de lemn ├«ntr-un vas emailat sau de sticl─â.

Strecori sucul ob┼úinut printr-un tifon, dup─â care-l la┼či 24 de ore la temperatura camerei, ├«ns─â f─âr─â a acoperi etan┼č vasul. Pelicula de culoare mai deschis─â care se va ob┼úine la suprafa┼ú─â este uleiul de c─âtin─â.

Pentru prevenirea ┼či tratarea problemelor glandei tiroide, po┼úi lua c├óte 20 de pic─âturi, de trei ori pe zi, timp de o lun─â. Se pot face c├óte 2-3 cure pe parcursul anului. Uleiul ├«l po┼úi procura ┼či de la magazinele cu produse naturiste, sub form─â de capsule. Po┼úi lua 1-2 capsule, de trei ori pe zi, timp de o lun─â.

Roiniţa, printre tratamentele naturiste pentru hipertiroidie

Cunoscut─â ├«n popor ┼či sub numele de melis─â, roini┼úa este un ingredient-minune ├«n tratamentul hipertiroidismului. Extractele din roini┼ú─â inhib─â ac┼úiunea hormonului tiroidian.

Prepară o infuzie de roiniţă, adăugând 1-2 linguri de frunze uscate la o cană cu apă fierbinte. După răcire, poţi bea câte 1-2 căni pe zi, după mesele principale ale zilei. Poţi urma tratamentul între 4-6 luni.

Tratamente naturiste pentru hipertiroidie: infuzie de coada ┼čoricelului

├Än caz de hipotiroidie (care ├«nseamn─â un deficit de hormoni tiroidieni), se recomand─â infuziile din coada-┼čoricelului ┼či cre┼úi┼čoar─â. Acestea sunt recunoscute pentru c─â regleaz─â func┼úiile tiroidei.

Cele dou─â plante se combin─â ┼či din acest amestec se adaug─â o linguri┼ú─â ├«n 250 ml de ap─â fiart─â. Se beau dou─â c─âni de ceai pe zi, una diminea┼úa ┼či una seara, cu jum─âtate de or─â ├«nainte de mas─â.