Tratamente naturiste pentru durerea în piept

1 2 jpg jpeg

Este boala arterelor ce irig─â inima, arterele coronare, de unde ┼či celelalte etichet─âri: boala coronar─â, cardiopatie coronarian─â, cardiopatie ischemic─â coronarian─â. Cardiopatia ischemic─â coronarian─â este o tulburare ap─ârut─â ├«n mu┼čchiul inimii, datorat─â unui dezechilibru ├«ntre aportul de s├ónge ┼či nevoia de oxigen a inimii. Boal─â coronarian─â, marea boal─â a secolului XX, poate fi asociat─â cu excesul de alimente, cu ritmul accelerat al vie┼úii cotidiene, cu lipsa de exerci┼úiu fizic, cu toate sursele de poluare, cu autopoluarea (fumatul, alcoolul, drogurile, dopajul). Manifestarea clinic─â cea mai dramatic─â a bolii este infarctul de miocard, accident major, la care b─ârba┼úii sunt mai predispu┼či dec├ót femeile.

Se manifest─â prin durere ├«n zona inimii, greutate, presiune, uneori cu iradieri la um─ârul ┼či m├óna st├ónga - toate acestea ├«n special la efort.

Dureri în piept pot să apară însă în cazul persoanelor cardiace fără a fi vorba despre un infarct. Sunt dureri aflate în tabloul cardiopatiei ischemice, care, alături de tratamentul alopat, pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturiste!

Tratamente naturiste pentru durerea în piept - infuzii combinate din plante

Infuzii din fructe, flori, frunze de p─âducel sau din coaj─â de c─âlin, talpa g├ó┼čtei - 2 c─âni pe zi;

Macerat de vâsc, o cană pe zi, în mai multe reprize.

Tinctura de p─âducel - 20 pic─âturi, de 3 on pe zi sau tinctura de roinita - 10 pic─âturi, de 3 ori pe zi, sau de usturoi - 20 pic─âturi, de 3 ori pe zi.

Se poate recurge la infuzii din amestecuri de plante, tot dou─â c─âni pe zi;

Infuzie flori de p─âducel, lev─ân┼úic─â, rosmarin, r─âd─âcina de leu┼čtean, busuioc, ├«n p─âr┼úi egale ┼či foarte pu┼úin─â rostopasc─â;

Infuzie din roiniţă - 4 linguri, flori de castan, sunătoare, rădăcina de ciuboţica cucului, câte 2 linguri;

Infuzie din rădăcina de valeriană, frunze de rosmarin - câte 3 linguri, roinita - 2 linguri, arnică flori - o linguriţă;

Infuzie preparat─â astfel: v├ósc, flori p─âducel, m─âce┼če, r─âd─âcina de valeriana, ├«n p─âr┼úi egale; se op─âre┼čte o linguri┼ú─â cu 200 ml ap─â, se las─â 12 ore, se filtreaz─â ┼či se bea ├«n mai multe reprize ├«n cursul unei zile.

├Än timpul crizelor se va bea o infuzie din urm─âtorul amestec: talpa g├ó┼čtei - 3 linguri, ment─â ┼či roini┼ú─â - c├óte 2 linguri, r─âd─âcin─â de valerian─â ┼či flori de soc, c├óte o lingur─â.