Tratamente naturiste pentru durerea în piept

1 2 jpg jpeg

Este boala arterelor ce irigă inima, arterele coronare, de unde şi celelalte etichetări: boala coronară, cardiopatie coronariană, cardiopatie ischemică coronariană. Cardiopatia ischemică coronariană este o tulburare apărută în muşchiul inimii, datorată unui dezechilibru între aportul de sânge şi nevoia de oxigen a inimii. Boală coronariană, marea boală a secolului XX, poate fi asociată cu excesul de alimente, cu ritmul accelerat al vieţii cotidiene, cu lipsa de exerciţiu fizic, cu toate sursele de poluare, cu autopoluarea (fumatul, alcoolul, drogurile, dopajul). Manifestarea clinică cea mai dramatică a bolii este infarctul de miocard, accident major, la care bărbaţii sunt mai predispuşi decât femeile.

Se manifestă prin durere în zona inimii, greutate, presiune, uneori cu iradieri la umărul şi mâna stânga - toate acestea în special la efort.

Dureri în piept pot să apară însă în cazul persoanelor cardiace fără a fi vorba despre un infarct. Sunt dureri aflate în tabloul cardiopatiei ischemice, care, alături de tratamentul alopat, pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturiste!

Tratamente naturiste pentru durerea în piept - infuzii combinate din plante

Infuzii din fructe, flori, frunze de păducel sau din coajă de călin, talpa gâştei - 2 căni pe zi;

Macerat de vâsc, o cană pe zi, în mai multe reprize.

Tinctura de păducel - 20 picături, de 3 on pe zi sau tinctura de roinita - 10 picături, de 3 ori pe zi, sau de usturoi - 20 picături, de 3 ori pe zi.

Se poate recurge la infuzii din amestecuri de plante, tot două căni pe zi;

Infuzie flori de păducel, levănţică, rosmarin, rădăcina de leuştean, busuioc, în părţi egale şi foarte puţină rostopască;

Infuzie din roiniţă - 4 linguri, flori de castan, sunătoare, rădăcina de ciuboţica cucului, câte 2 linguri;

Infuzie din rădăcina de valeriană, frunze de rosmarin - câte 3 linguri, roinita - 2 linguri, arnică flori - o linguriţă;

Infuzie preparată astfel: vâsc, flori păducel, măceşe, rădăcina de valeriana, în părţi egale; se opăreşte o linguriţă cu 200 ml apă, se lasă 12 ore, se filtrează şi se bea în mai multe reprize în cursul unei zile.

În timpul crizelor se va bea o infuzie din următorul amestec: talpa gâştei - 3 linguri, mentă şi roiniţă - câte 2 linguri, rădăcină de valeriană şi flori de soc, câte o lingură.