Tratamente naturiste cu efect cicatrizant

1 2 jpg jpeg

Unguent din frunze de nuc

Contra rănilor superficiale, ca zgârieturile sau iritaţiile poţi folosi un unguent din frunze de nuc. Pui circa 15 g de frunze la macerat în 100 de grame de ulei vegetal. Le laşi 7 zile, apoi fierbi amestecul şi-l mai laşi 3 ore înainte de strecurare. Pui 15 grame de ceară de albine şi dai iar la fiert o jumătate de oră. Răceşti compoziţia, după aceea o torni într-un recipient închis la culoare, în loc ferit de lumina directă a soarelui.

Decoct de salcie

Din 15 grame de scoarţă de salcie mărunţită şi 250 ml de apă poţi prepara un decoct cu efect astringent, tonic, potrivit pentru tratarea ulceraţiilor pielii. Fierbi amestecul 10-15 minute, apoi strecori decoctul, îl răceşti şi-l foloseşti pentru băi locale sau comprese pe locurile cu probleme.

Comprese cu salvie

Rănile, seboreea (afecţiune a tenului manifestată printr-o secreţie excesivă de sebum), ulceraţiile se vindecă mai repede cu ajutorul infuziei de salvie. Foloseşti o linguriţă de plantă peste care pui un pahar de apă clocotită. Laşi 15-20 de minute la infuzat, apoi la răcit. Pe locurile afectate, aplici pentru 10-15 minute comprese cu această infuzie.

Frunze zdrobite de pătrunjel şi salcâm

Cel mai simplu mod de a dezinfecta şi grăbi cicatrizarea rănilor este să aplici un remediu cu ceva de ai la îndemână în casă, cum ar fi pătrunjelul. Pisezi câteva frunzuliţe de pătrunjel şi le aplici pe locul dureros. Şi frunzele de salcâm pot fi folosite în acelaşi mod pentru a vindeca rănile şi arsurile.

Ceai de soc sau de sunătoare

Astringente, cicatrizante, antiseptice, ceaiurile de sunătoare şi de soc acţionează în arsurile superficiale, la furunculi. Amesteci 3-4 linguriţe de plantă şi 250 ml de apă clocotită, apoi laşi la infuzat 20 de minute. Din ceaiul obţinut, faci comprese pe care le aplici pe zonele cu probleme.