Topul remediilor care te scapă de balonare

1 2 jpg jpeg

Leacuri pentru colite şi enterocolite În caz de colite şi enterocolite, foarte eficient este un leac preparat din busuioc, cimbru şi sunătoare (în părţi egale ). Preparăm o infuzie dintr-o linguriţă din acest amestec de plante şi din 250 ml de apă clocotită, care se infuzează 10 minute. Ceaiul se îndulceşte cu puţină miere polifloră. Se beau câte două ceaiuri pe zi, la o oră după mesele principale. Pentru tratarea enterocolitelor cronice este benefic şi maceratul de tărâţe de grâu. Se amestecă două linguri de tărâţe de grâu într-un litru de ceai de sunătoare. După 10 ore maceratul se strecoară prin tifon. Cantitatea se bea pe parcursul zilei, cu înghiţituri mici. Muşeţelul elimină gazele din stomac Muşeţelul, o plantă cu proprietăţi dezinfectante, antiinflamatoare şi antibacteriene, este un leac de nădejde în terapia antibalonare. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată şi o cană de apă clocotită care se infuzează timp de zece minute. Se consumă câte o cană după fiecare masă principală. Gazele din stomac şi balonările dispar cu ajutorul unei infuzii din seminţe de mărar (o lingură) care se fierb în 200 ml de apă, timp de 10 minute. Când ceaiul s-a răcit se iau câte două linguriţe din patru în patru ore. Tratamentul trebuie urmat timp de cinci-şase zile. O infuzie calmantă pentru stomacul iritat se prepară din următoarele ingrediente: 250 ml de apă, trei linguriţe de pelin, două linguriţe de ghinţură, două linguriţe de coajă de portocale amare şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară. Punem apa la fiert şi adăugăm două linguri de amestec de plante. Se infuzează 10 minute şi se bea neîndulcit, cu înghiţituri mici. Un „cocteil“ calmant Pentru combaterea colitei şi a digestiei lente se recomandă un amestec din rădăcini de genţiană, de ghimbir şi de rozmarin. Se râşnesc câte patru linguriţe din aceste plante. De patru ori pe zi se administrează câte o linguriţă de pulbere, sublingual. După ce a fost ţinută sub limbă timp de 15 minute, pulberea se înghite cu o cană de ceai din flori de salcâm. Cura durează timp de două luni. Ceai împotriva inapetenţei Pentru lipsa poftei de mâncare, care se manifestă la copiii ”mofturoşi” sau la vârstnici se recomandă un ceai care stimulează apetitul şi ajută în procesul de digerare a alimentelor. Ceaiul se prepară din 300 ml apă, trei linguri de ţintaură, trei linguri de pelin, câte două linguri de coajă de cruşin şi de mentă.

Amestecăm plantele, apoi opărim două linguri de amestec şi le lăsăm să se infuzeze timp de cinci minute. Strecurăm ceaiul şi bem o cană pe zi, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun. Cura durează patru săptămâni.

Contra constipaţiei este eficient decoctul de aloe. Se pune o linguriţă de aloe uscată în 250 ml apă şi se fierbe timp de cinci minute. După ce se strecoară se adaugă o lingură de miere. Zilnic se iau câte trei linguri, înaintea meselor principale.