Sucuri naturale indicate în gastrită
Gastrita este o inflamare a mucoasei gastrice cauzată de bacteria Helicobacter pylori. De asemenea, stresul prelungit şi o dietă nesănătoasă pot duce la instalarea bolii. Ocoleşte alimentele bogate în grăsimi, preparatele de tip fast-food, citricele şi fructele acide, condimentele. Sucurile de legume sau fructe, băute dimineaţa, şi urmate de un mic dejun la care nu e indicat să renunţi, sunt benefice pentru prevenirea crizelor gastrice. Suc de cartofi Pentru reducerea acidităţii gastrice şi a inflamaţiei stomacale, bea câte o cană de suc de cartof pe zi, dimineaţa, înainte de masă. Curăţă de coajă un cartof, mărunţeşte-l, pune-l într-un blender cu o cană de apă şi mixează. Dacă gustul ţi se pare neplăcut, adaugă o linguriţă de miere.
Citeşte şi: Ce afecţiuni poţi trata cu suc de cartofi
Din ţelină, spanac şi morcovi obţii un suc care îţi îmbunătăţeşte digestia, previne arsurile stomacale. Ai nevoie de 4 morcovi, 2 tulpini de ţelină, o mână de frunze de spanac. Mărunţeşte-le şi trece-le într-un blender. La final, poţi îndulci sucul cu puţină miere, dacă doreşti.
Aceste două fructe, banana şi para, au un nivel ridicat de fibre. De aceea, sunt ideale pentru tratarea gastritei. Fibrele ajută la reglarea tranzitului intestinal. Pentru acest suc, îţi trebuie 2 banane, 2 pere şi o cană cu apă. Curăţă de coajă fructele şi taie-le în bucăţele. Amestecă-le cu apă într-un blender şi mixează.
Gelul de aloe vera îţi aduce un plus de aminoacizi, magneziu şi calciu, ceea ce-l face potrivit pentru alinarea simptomelor cauzate de gastrită. Se potriveşte în amestec cu papaya, o sursă bună de fibre care scade inflamaţia. Blendează o ceaşcă de gel de aloe vera, cu o jumătate de cană de papaya mărunţită şi o cană cu apă.
Recunoscută pentru efectul antiinflamator, varza se numără printre remediile naturiste recomandată în afecţiunile stomacale, precum gastrita şi ulcerul. Pentru a obţine sucul, spală o varză cât mai mică şi dă-o prin răzătoare. Pune-o într-un blender, cu o cană de apă şi mixează.