Sucul de meri┼čor trateaz─â infec┼úiile urinare

2 jpg jpeg

Studiile efectuate de-a lungul timpului arat─â c─â efectele benefice ale meri┼čorului se datoreaz─â antioxidan┼úilor ┼či unor substan┼úe care ├«mpiedic─â bacteria E.coli s─â r─âm├ón─â mult timp pe pere┼úii tractului urinar.

Cu alte cuvinte, meri┼čorul contribuie la formarea unui strat alunecos pe pere┼úii tractului urinar, ├«mpiedic├ónd bacteria s─â se implanteze, s─â se dezvolte ┼či s─â determine apari┼úia infec┼úiei.

Fie c─â este consumat sub form─â de suc sau de tablete, meri┼čorul ┼či-a dovedit eficien┼úa ├«n asigurarea unui tract urinar s─ân─âtos.

Una dintre cercetări a avut în vedere monitorizarea unor femei cu un istoric medical de infecţii urinare cauzate de bacteria E.coli.

Rezultatele arat─â c─â femeile care au consumat aproape 50 g de suc concentrat de meri┼čor zilnic, timp de 6 luni, au prezentat un risc cu 20% mai mic de a suferi de infec┼úii urinare, spre deosebire de cele care nu au optat pentru nicio metod─â de prevenire a infec┼úiilor.

De asemenea, ├«ntr-un alt studiu se arat─â c─â recuren┼úa infec┼úiilor urinare a fost puternic diminuat─â la femeile c─ârora le-au fost adiministrate tablete de meri┼čor ├«n combina┼úie cu sucul din acela┼či fruct.

Voluntarele au luat o tablet─â de dou─â ori pe zi ┼či au b─âut un pahar cu suc de meri┼čor, ne├«ndulcit sau diluat, de trei ori pe zi, timp de 12 luni.

Aten┼úie! De┼či protejeaz─â tractul urinar, sucul de meri┼čor poate duce la apari┼úia refluxul gastro-esofagian, la diaree sau grea┼ú─â, motiv pentru care ├«nainte de a ├«ncepe un astfel de tratament este indicat s─â se consulte un medic de specialitate.