Sucul de ghiocei, bun pentru piele!

1 2 jpg jpeg

De gălbenele, de ghiocei sau de păpădie, sucurile sunt remedii împotriva mai multor afecţiuni. Specialiştii site-ului totulnatural.ro ne recomandă câteva terapii care au la bază sucurile de plante medicinale.

Atenţie! Folosiţi numai plante sănătoase şi spălaţi-le cu atenţie înainte de a le stoarce!

Drăgaică în bolile tiroidei

Sucul amestecat cu unt se foloseşte în ulceraţii canceroase şi în bolile de piele de natură canceroasă. Sucul proaspăt de drăgaică împreună cu alifia de gălbenele este indicat în bolile maligne de piele, ale tiroidei şi în cazul guşaţilor. Preparare: se spală planta proaspătă, se stoarce cât este umedă cu ajutorul storcătorului electric.

Gălbenele - pentru piele

Sucul de gălbenele este deseori recomandat pentru prevenirea cancerului de piele. Se aplică extern, direct pe piele şi ajută la dispariţia semnelor din naştere, a petelor colorate sau a keratozei senile (petele de bătrâneţe).

: se spală frunzele, tulpinile şi florile şi se trec în stare umedă prin storcătorul electric.

Păpădie - pentru tonifiere

Conţine magneziu şi fier. Este tonic, depurativ sangvin, diuretic. Este indicat în litiaze biliare, reumatism, gută, anemie, astenie, obezitate, hemoroizi, celulită. Ajută la vindecarea bolilor de oase.

: se obţine din frunze şi rădăcini, combinat cu suc de frunze de gulie. Se beau 2-3 ceşti pe zi, înaintea meselor principale.

Te scapă de pistrui

Sucul de ghiocei este un bun remediu pentru pielea pătată. Se pun comprese în fiecare seară, înainte de culcare.

Se recomandă folosirea sucului până la dispariţia completă a pistruilor.

: se pun florile într-un vas, se toarnă deasupra zeama de la două lămâi bine coapte. Se pun florile într-un săculeţ de in, strecurând lichidul prin tifon.

Sucul obţinut se păstrează în sticlă închisă la culoare, acoperită cu dop de ceară, la rece.