Strugurii, sănătate curată pentru afecţiunile rinichilor
Potrivit Fundaţiei Americane pentru Sănătatea Rinichilor, una din nouă persoane se va îmbolnăvi la un moment dat de o afecţiune a rinichilor, de la o simplă infecţie a tractului urinar, o colică renală până la stadiul de boală cronică care, pe termen lung, va necesita măsuri extreme, precum dializa sau chiar transplantul.
Pentru a preveni acest tip de afecţiuni, este esenţial să acordăm o mai mare atenţie alimentelor pe care le consumăm. Astfel, putem include strugurii (cu tot cu sâmburi!) în regimul alimentar zilnic, aceştia având rol de medicament pentru rinichi - filtrează sângele şi ajută la eliminarea toxinelor din organism.
Iată, aşadar, cum contribuie strugurii la sănătatea rinichilor:
- Sâmburii de seminţe sunt bogaţi în antioxidanţi, care fortifiază rinichii;
- Datorită acestor antioxidanţi, vitamina C, E şi betacarotenul din compoziţia sâmburilor de struguri rămân active până la 3 zile în organism;
- Toate aceste substanţe ajută la eliminarea toxinelor şi optimizează funcţia renală;
- Seminţele de struguri reglează tensiunea arterială, îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi consolidează vasele de sânge;
- Potrivit unui studiu publicat în revista Applied Physiology, seminţele de struguri ajută la regenerarea ţesutului rinichiului deteriorat, fiind de asemenea benefice pentru persoanele care vor să slăbească.
Care sunt cei mai buni struguri
- Pentru a accelera recuperarea rinichilor, este recomandat să se consume 15 struguri pe zi, de preferat din surse sigure, cât mai naturale;
- Strugurii se vor mânca în special la micul dejun;
- Strugurii negrii sunt cei mai indicaţi, întrucât conţin mai mulţi antioxidanţi decât strugurii albi;
- În afară de micul dejun, strugurii pot fi serviţi în diverse salate, alături de legume sau chiar lângă carnea pregătită pe grătar.