Seminţele de dovleac reduc inflamaţiile căilor urinare

1 2 jpg jpeg

Decoctul de seminţe de dovleac

La primele simptome ale unei infecţii urinare, dureri sau sensibilitate abdominală, poţi fie să mestecă seminţe de dovleac cât intră în căuşul palmei, fie să faci un decoct dintr-o lingură de seminţe şi o cană de apă puse la fiert. Bea 2 căni cu decoct pe zi. Mai poţi face un tratament pe bază de seminţe, punând la fiert într-o cană cu apă sau cu lapte 2 linguri de seminţe.

Bicarbonatul de sodiu

Usturimile create de sporirea acidităţii urinei sunt reduse cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Într-un litru de apă pui o linguriţă de bicarbonat. Bei acest amestec pe parcursul zilei şi repeţi procedura până când dispare senzaţia de arsură la urinare. În general, este recomandat să bei cât mai multe lichide, pentru a curăţa căile urinare.

Infuzia de frunze de afine

Datorită efectului antibacterian al ceaiului de frunze de afin, este indicat să bei câte 2-3 căni de ceai pe zi sau o jumătate de suc de afine, cel puţin 7 zile la rând. Pentru infuzie, pune 2 linguriţe de frunze la o cană cu apă clocotită şi lasă amestecul acoperit 15 minute. După strecurare, bea-l la temperatura camerei.

Decoctul de praz

În infecţiile urinare este de ajutor şi prazul, nu doar la mâncături, ci şi sub formă de decoct sau de cataplasmă aplicată pe abdomen. Pentru decoct, toacă prazul şi pune două linguri la fiert cu o cană cu apă. După 20 de minute, opreşte focul, strecoară şi aşteaptă până la răcire. Pentru a reduce intensitatea durerilor, bea 3 căni cu acest decoct zilnic sau aplică 2-3 cataplasme cu praz. Fierbi prazul şi, când este călduţ, în aşezi într-o bucată de tifon, pe care o pui pe abdomen.

Ceaiul de teci de fasole

Mulţumită efectului lor diuretic, tecile de fasole sunt excelente în infecţiile urinare. Timp de 30 de zile, bea 2-3 căni de infuzie de păstăi de fasole, pentru a scăpa şi de dureri. Pentru ceai pui o lingură de plantă la 250 ml de apă. După ce fierte, laşi 15 minute la infuzat, apoi bei ceaiul călduţ.