Scorţişoara stopează dezvoltarea celulelor canceroase

2 jpg jpeg

Presărată peste bunătăţile preparate de bunica, scorţişoara te seduce cu mirosul ei delicios şi îţi încântă papilele gustative. Dacă mai punem la socoteală faptul că are şi numeroase beneficii asupra sănătăţii, scorţişoara ar trebui să fie o mirodenie de neînlocuit pentru cât mai multe persoane. Utilizarea acestui condiment valoros datează de mii de ani. Evreii, grecii şi romanii foloseau scorţişoara atât ca parfum şi condiment, cât şi ca medicament. Până în secolul al XVII-lea, europenii priveau scorţişoara ca pe un simplu condiment culinar, însă începând cu secolul XIX, medicii recomandă folosirea acestei mirodenii pentru îmbunătăţirea stării de sănătate. Ajută la creşterea temperaturii corpului Întărirea sistemului imunitar este unul dintre cele mai importante beneficii ale scorţişoarei, reducând riscul apariţiei răcelii sau gripei. Asociată îndeosebi cu vremea rece, scorţişoara ajută la creşterea temperaturii corpului. Dacă ai tot timpul mâinile şi picioarele reci, o cană cu ceai la care adaugi şi puţină scorţişoară va rezolva problema. Menţine densitatea osoasă Bogată în calciu, magneziu, fier ţi fibre, această mirodenie a iernii are numeroase alte beneficii asupra organismului: ajută la formarea şi funcţionarea corectă a celulelor roţii din sânge, menţine densitatea osoasă şi calmează articulaţiile inflamate, ajută la digestie şi la dizolvarea grăsimilor, luptă împotriva bacteriilor şi ciupercilor, intensifică procesele cognitive şi creşte aportul de fibre (se adăugă o linguriţă de scorţişoară la un castron de fulgi de ovăz sau la o ceaşcă de cafea şi se consumă în fiecare zi). Reglează nivelul zahărului din sânge Mai mult de atât, numeroase studii realizate de Colegiul American de Nutriţie au avut ca rezultat faptul că scorţişoara poate regla nivelul zahărului în sânge, fiind de un real folos pentru persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2. O cantitate de 1 g până la 6 g de scorţişoară consumată zilnic reduce glucoza din sânge cu 18-29%, trigliceridele cu 23-30% şi colesterolul negativ cu până la 27%. Studiile publicate de cercetătorii de la Departamentul Agriculturii din Maryland, SUA arată că o cantitate mică de scorţişoară consumată, introdusă în alimentaţia de zi cu zi stopează dezvoltarea celulelor canceroase la persoanele bolnave de leucemie sau limfom.