Scap─â de tartru cu un simplu gest

1 2 jpg jpeg

Depozitul de tartru este format din bacterii care persist─â ├«n cavitatea bucal─â mai ales ├«n lipsa unui periaj dentar efectuat zilnic, ├«n felul acesta resturile alimentare ┼či zah─ârul nedizolvat r─âm├ón ├«n cavitatea bucal─â depun├óndu-se pe din┼úi.

Aceast─â problem─â se poate ├«ndep─ârta cu succes at├ót ├«n cabinetul stomatologic c├ót ┼či acas─â.

Lămâia elimină tartrul

Pentru a te bucura de o dantur─â frumos─â, alb─â, s─ân─âtoas─â, f─âr─â tartru ai nevoie de l─âm├óie, c─âp┼čuni ┼či p─âtrunjel. Un amestec de culoare ┼či arome dintre cele mai pl─âcute.

L─âm├óia este excelent─â ├«n lupta ├«mpotriva pl─âcii bacteriene, astfel c─â po┼úi opta pentru a face gargar─â cu zeam─â de l─âm├óie ├«n care s─â adaugi o linguri┼ú─â de sare ┼či ap─â de gur─â. Alege s─â faci gargar─â zilnic cu aceast amestec ┼či vei vedea instant efectul minunat.

C─âp┼čunile sunt ideale s─â te freci cu ele pe din┼úi 2-3 minute. Sau po┼úi opta pentru mu┼čc─âturi mici ┼či mestecarea lor timp ├«ndelungat.

Nici p─âtrunjelul nu este de evitat. Ia c├óteva frunze de p─âtrunjel ┼či amestec─â-le cu ap─â de gur─â, apoi f─â gargar─â 4-5 minute ├«n fiecare sear─â. Efectele benefice nu vor ├«nt├órzia s─â apar─â.

Afl─â care sunt cele mai bune trucuri pentru o dantur─â s─ân─âtoas─â AICI

Remediul cu ap─â oxigenat─â

Pentru acest remediu, ai nevoie de 2 linguri┼úe de ap─â oxigenat─â, 2 linguri┼úe de bicarbonat de sodiu, o linguri┼ú─â de past─â de din┼úi simpl─â ┼či o lnguri┼ú─â de ap─â.

Amestecă aceste ingrediente astfel încât să obţii o pastă cu care să te speli pe dinţi de 2 ori pe zi, după ce ţi-ai periat dinţii.

Sarea de mare menţine gingiile sănătoase

Amestecul de sare de mare ┼či bicarbonat de sodiu este una dintre cele mai folosite metode naturiste prin care ai grij─â de s─ân─âtatea gingival─â ┼či de eliminarea respira┼úiei ur├ót mirositoare.

Sarea de mare con┼úine calciu, magneziu, fosfor, sodiu ┼či fier, substan┼úe nutritive pentru s─ân─âtatea gingival─â, care elimin─â tartrul ┼či respira┼úia ur├ót mirositoare. Iodul pe care ├«l con┼úine ├«i ofer─â propriet─â┼úi antibacteriene care neutralizeaz─â acizii, cre┼čte produc┼úia de saliv─â ┼či protejeaz─â smal┼úul din┼úilor.

Este suficient s─â umeze┼čti periu┼úa de din┼úi, apoi s─â aplici o linguri┼ú─â de sare de mare cu care ├«┼úi periezi din┼úii. Po┼úi s─â dizolvi o linguri┼ú─â de sare de mare ├«n pu┼úin─â ap─â cald─â, apoi s─â ├«┼úi cl─âte┼čti gura dup─â periajul clasic.

Acela┼či lucru po┼úi s─â-l faci ┼či cu bicarbonatul de sodiu sau po┼úi s─â ├«l combini cu sarea de mare. Efectul va fi garantat.

├Än cazul ├«n care te confrun┼úi cu senza┼úie de m├ónc─ârime sau arsur─â ├«n timpul periajului, opre┼čte imediat aceast─â procedur─â.