Scapă de tartru cu un simplu gest
Depozitul de tartru este format din bacterii care persistă în cavitatea bucală mai ales în lipsa unui periaj dentar efectuat zilnic, în felul acesta resturile alimentare şi zahărul nedizolvat rămân în cavitatea bucală depunându-se pe dinţi.
Această problemă se poate îndepărta cu succes atât în cabinetul stomatologic cât şi acasă.
Lămâia elimină tartrul
Pentru a te bucura de o dantură frumosă, albă, sănătoasă, fără tartru ai nevoie de lămâie, căpşuni şi pătrunjel. Un amestec de culoare şi arome dintre cele mai plăcute.
Lămâia este excelentă în lupta împotriva plăcii bacteriene, astfel că poţi opta pentru a face gargară cu zeamă de lămâie în care să adaugi o linguriţă de sare şi apă de gură. Alege să faci gargară zilnic cu aceast amestec şi vei vedea instant efectul minunat.
Căpşunile sunt ideale să te freci cu ele pe dinţi 2-3 minute. Sau poţi opta pentru muşcături mici şi mestecarea lor timp îndelungat.
Nici pătrunjelul nu este de evitat. Ia câteva frunze de pătrunjel şi amestecă-le cu apă de gură, apoi fă gargară 4-5 minute în fiecare seară. Efectele benefice nu vor întârzia să apară.
Află care sunt cele mai bune trucuri pentru o dantură sănătoasă AICI
Remediul cu apă oxigenată
Pentru acest remediu, ai nevoie de 2 linguriţe de apă oxigenată, 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu, o linguriţă de pastă de dinţi simplă şi o lnguriţă de apă.
Amestecă aceste ingrediente astfel încât să obţii o pastă cu care să te speli pe dinţi de 2 ori pe zi, după ce ţi-ai periat dinţii.
Sarea de mare menţine gingiile sănătoase
Amestecul de sare de mare şi bicarbonat de sodiu este una dintre cele mai folosite metode naturiste prin care ai grijă de sănătatea gingivală şi de eliminarea respiraţiei urât mirositoare.
Sarea de mare conţine calciu, magneziu, fosfor, sodiu şi fier, substanţe nutritive pentru sănătatea gingivală, care elimină tartrul şi respiraţia urât mirositoare. Iodul pe care îl conţine îi oferă proprietăţi antibacteriene care neutralizează acizii, creşte producţia de salivă şi protejează smalţul dinţilor.
Este suficient să umezeşti periuţa de dinţi, apoi să aplici o linguriţă de sare de mare cu care îţi periezi dinţii. Poţi să dizolvi o linguriţă de sare de mare în puţină apă caldă, apoi să îţi clăteşti gura după periajul clasic.
Acelaşi lucru poţi să-l faci şi cu bicarbonatul de sodiu sau poţi să îl combini cu sarea de mare. Efectul va fi garantat.
În cazul în care te confrunţi cu senzaţie de mâncărime sau arsură în timpul periajului, opreşte imediat această procedură.