Scapă de otită cu BUSUIOC

1 2 jpg jpeg

Uleiul de busuioc este primul pe lista plantelor care au un efect benefic în tratamentul otitei. Puneţi în ureche câteva picături de ulei esenţial, având mare grijă să curăţaţi înainte urechea cu un amestec din oţet şi alcool sanitar.

Compresele calde cu mălai sunt şi ele eficiente împotriva durerilor. Aplicaţi compresele pe ureche, timp de câteva minute.

Uleiul de lumânărică este recomandat pentru calmarea durerilor. Acesta se obţine prin infuzarea unor flori proaspete de plantă în ulei de floarea-soarelui. Fierbeţi plantele şi uleiul într-un vas, filtraţi şi puneţi câte 10 picături în ureche la un interval de 4 ore.

Un căţel de usturoi se pune în canalul extern al urechii şi se acoperă cu o cârpă îmbibată în apa caldă. Acesta are rolul de a calma durerea provocată de otită. Se poate folosi şi uleiul de usturoi. Acesta se administrează zilnic, câte trei-patru picături în urechea bolnavă.Sucul din frunzele de podbal acţionează asupta bolilor de urechi. Puneţi cu pipeta în urechi, seara la culcare, câteva picături.

"Durerea de ureche trece cu muşeţel"

Specialistul Click! vă propune o soluţie naturistă împotriva supărătoarelor dureri de urechi. Într-un săculeţ de tifon de dimensiuni mici se pune muşeţel uscat, care se încălzeşte punând săculeţul pe un capac, deasupra unei băi de aburi. Apoi se aplică planta, sub formă de cataplasmă, pe urechea dureroasă şi se ţine 10 minute. Se fac aplicaţii de două ori pe zi.

Ce este otita

Otita este o boală caracterizată printr-o infecţie acută sau cronică a mucoasei timpanului. Ea poate avea două forme: supurată şi nesupurată. Semnele otitei acute sunt dureri cu caracter pulsatil, febră şi secreţii, în cazul otitei supurate. În cazul otitei cronice, semnele sunt scăderea auzului şi secreţii purulente periodice.