Scapă de febră musculară cu ghimbir
Boala inflamatorie se referă la prezenţa inflamaţiei care poate afecta majoritatea organelor şi ţesuturilor corpului uman: sistemul digestiv, sistemul nervos, pielea , articulaţiile.
pot apărea ca rezultat al febrei, gutei, virusurilor, oboselii cronice, a diverselor răni, iar în unele cazuri apar ca urmare a osteoporozei sau a artritei. Cele mai frecvente inflamaţii apar la nivelul articulaţiilor din cauza bolilor reumatice, care se manifestă cel mai des prin dureri de spate sau prin îngreunarea şi limitarea mişcărilor.
Este un anti-inflamator şi anti-reumatic recunoscut. Reduce inflamaţiile articulaţiilor, fiind recomandat adesea în artrită reumatoidă. O cană de ceai de ghimbir după ce ai depus efort fizic te ajută să eviţi apariţia febrei muscular şi a durerilor de încheieturi.
Decoctul se prepară din 10 g de rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă, la 250 ml de apă clocotită. Se lasă la fiert 10 minute. Se îndulceşte cu miere şi se beau 2 căni pe zi. În cazul inflamaţiilor locale, de tipul luxatiilor, compresele cu ghimbir fac minuni.
Datorită proprietăţilor antiseptice, muşeţelul calmează durerile şi reduce inflamaţiile. Se foloseşte extern sub formă de cataplasme, gargară şi băi în diferite afecţiuni. Rănile, arsurile, hemoroizii, durerile de gât, ulceraţiile pielii, abcesele dentare, conjunctivita pot fi tratate cu muşeţel.
Pentru uz intern, în tratarea spasmelor şi inflamaţiilor tubului digestiv sau în stări gripale, infuzia de muşeţel se prepară din 2 linguriţe de flori la o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.
Capsaicina este conţinută atât în piperul roşu, cât şi în ardeiul iute. Capsaicina prezintă efecte antioxidante în organism, reduce stresul oxidativ şi ameliorează durerile din inflamaţiile cronice.
Usturoiul tratează inflamaţia de la nivelul sinusurilor, dar şi rinitele şi durerea de gât. Amestecat cu miere, usturoiul reprezintă un adevărat medicament pentru sistemul digestiv. De asemenea, usturoiul este considerat antibiotic natural.