Scapă de afte cu bicarbonat de sodiu!

1 2 jpg jpeg

Aftele sunt greu de suportat atunci când îşi fac apariţia în cavitatea bucală. Dureroase şi neplăcute, apar din cazua stresului, alimentaţiei sau a oboselii.

Se caracterizează prin

care se formează în interiorul gurii, de obicei, pe interiorul buzei, pe obraji sau pe suprafaţa limbii. Pot fi prevenite şi tratate cu leacuri naturiste, dar şi prin menţinerea unei igiene riguroase.

Apa cu sare curăţă şi deshidratează ranile, ameliorând durerea şi arsurile provocate de aftele bucale. Într-un pahar cu apă caldă se pune o linguriţă de sare şi se amestecă bine pentru a se omogeniza. Se clăteşte gura cu amestecul obţinut. Apa sărată nu se înghite.

Bicarbonatul de sodiu poate înlocui sarea pentru a clăti cavitatea bucală în cazul aftelor. O linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o ceaşcă cu apă caldă ameliorează durerea şi neutralizează acizii din gură care irită şi inflamează ţesuturile.

Muşeţelul este recomandat în stările inflamatoare ale pielii şi mucoaselor, în bolile microbieneale pielii, ale cavităţii bucale şi ale gingiilor. Are proprietăţi antiinflamatorii şi antiseptic, astfel, reduce durerea aftelor bucale şi grăbeşte procesul de vindecare a ulceraţiilor. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de flori la o cană cu apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi. Pentru că planta are o cantitate mare de compuşi volatili, infuzia se va pregăti chiar înainte de a se bea, pentru a evita pierderea proprietăţilor sale medicinale.

Gelul de aloe vera întăreşte sistemul imunitar şi are efecte antibiotice, antiinflamatorii şi antiseptice. Planta are efect calmant asupra gingiilor şi ţesuturilor bucale moi. Gelul se obţine prin presarea frunzelor proaspete. Se amestecă o linguriţă de gel de aloe vera cu o linguriţă de apă şi se aplică pasta pe afte, de 3 ori pe zi.

Deficienţa de fier, de acizi folici sau de vitamine, precum şi folosirea anumitor paste de dinţi pot duce la apariţia aftelor.