Remediile bunicii pentru cele mai frecvente boli
Iată câteva remedii naturiste eficiente din bătrâni pentru cele mai frecvente afecţiuni!
Şosete cu oţet pentru febră
Acesta este un remediu străvechi şi folosit de mamele noastre în caz de febră ridicată, oricât de ciudat ar părea. De asemenea, este recomandat să foloseşti oţet de mere organic.
De ce ai nevoie: 500 de ml de apă rece (2 căni), 2 linguri de oţet de mere, şosete lungi din lână sau bumbac, 1-2 prosoape.
Cum se procedează
Bolnavul cu febră trebuie să stea în pat şi să se odihnească. Ia un bol cu apă rece şi adaugă oţetul. Înmoaie şosetele în această soluţie, stoarce-le uşor astfel încât să rămână încă umede şi încalţă cu ele persoana cu febră.
După 45 de minute şi dacă temperatura corpului nu a scăzut, înlocuieşte şosetele cu altele proaspăt îmbibate (pot fi aceleaşi).
* Scoate şosetele din picioarele persoanei în cauză dacă mâinile şi picioarele acesteia sunt reci sau dacă bolnavul are frisoane.
Cum funcţionează acest remediu
Oţetul stimulează circulaţia sângelui şi are efect de reducere a febrei. De asemenea, oţetul stimulează sistemul imunitar şi încurajează eliminarea toxinelor din organism. Tuşeşti? Încearcă ceapă şi lapte
Ceapa are proprietăţi antibacteriene şi antiseptice, astfel că este foarte utilă în calmarea tusei şi desfundarea căilor respiratorii.
De ce ai nevoie: 500 ml de lapte, 2 cepe tăiate rondele şi 2 linguri de miere.
Încălzeşte laptele la foc mic şi apoi adaugă ceapa (poţi folosi lapte de migdale, lapte de soia sau chiar apă, dacă nu agreezi ideea de lapte de vacă). Opreşte focul şi lasă amestecul la infuzat timp de 20 de minute. Strecoară apoi lichidul într-o cană, nu înainte de a adăuga mierea.
Având proprietăţi antiinflamatorii şi antibacteriene, ceapa dizolvă mucusul, în timp ce mierea întăreşte sistemul imunitar şi previne înmulţirea bacteriilor.
Atunci când te confrunţi cu gaze intestinale, încearcă următoarea infuzie.
De ce ai nevoie: 2 linguri de chimen, 2 linguri de seminţe de fenicul şi 2 linguri de anason.
Cum se procedează
Se amestecă seminţele zdrobite împreună şi se pun 2 linguriţe din acest amestec într-o cană. Se toarnă apa fierbinte şi se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară şi se bea ceaiul neîndulcit. Restul de seminţe se păstrează într-un loc răcoros şi uscat pănă la următoarea utilizare.