Remedii pentru unghii sănătoase

1 2 jpg jpeg

Mâinile sunt cartea de vizită a oricărei persoane, aşa că nişte unghii mereu îngrijite şi foarte naturale sunt câteodată tot ce ai nevoie să poţi ieşi în societate cu fruntea sus. Pentru o femeie este foarte important ca unghiile să fie cât mai sănătoase şi frumoase, îngrijite, nepătate, care să nu se exfolieze. Iată, aşadar, câteva remedii pentru unghii sănătoase.

Înainte de a prezenta reţete pentru unghii sănătoase, trebuie să ştii că unghiile bine formate şi strălucitoare sunt expresia unei stări psihologice şi fizice armonioase. O alimentaţie completă şi echilibrată este esenţială pentru sănătatea unghiilor, însă nu strică şi anumite tratamente pentru o strălucire a lor.

Remedii pentru unghii sănătoase – masează-ţi unghiile pentru fortificare şi creştere

Pentru unghii sănătoase şi veşnic strălucitoare, nu ezita să le masezi cât poţi de des, după baie. Masajul le fortifică şi le stimulează creşterea, le face mai suple şi mult mai rezistente. Se pot masa cu puţină ceară de albine sau ulei de măsline sau neem. Uleiul este şi o bună protecţie împotriva micozelor şi bacteriilor ce pot apărea la unghii.

Un preparat excelent pentru unghii strălucitoare şi puternice este oţetul cu petale de trandafiri. Reţeta se prepară lăsând câteva petale de trandafiri în oţet de calitate la macerat, timp de câteva ore. Seara, înainte de culcare se freacă fiecare unghie în parte cu acest oţet.

Pentru unghiile exfoliate cele mai bune sunt sucul de lămâie, vitamina A şi uleiul de măsline. Se poate prepara un amestec din ulei de măsline încălzit puţin şi amestecat cu zeamă de lămâie. Se omogenizează şi se ţin mâinile în acest amestec timp de 10 minute sau până se răceşte. Se face un tratament de 10 zile consecutiv.

Remedii pentru unghii sănătoase – sucul de lămâie şi uleiul de măsline, două din ingredientele de bază pentru unghii puternice

Sucul de lămâie simplă este şi el la fel de eficient, hrăneşte şi dă o strălucire aparte unghiilor. Stoarce zeama de la o lămâie şi ţine mâinile în zeamă timp de 10-15 minute. Un alt remediu eficient este masarea unghiilor cu vitamina A. Aceasta le întăreşte şi stimulează circulaţia sangvină, făcându-le să crească mai repede.

Pentru unghiile pătate se recomandă consumul de alimente ce conţin zinc, se pare că punctele albe de pe unghii atenţionează lipsa zincului în organism. Aşadar, consumă mai multe cereale integrale şi carne. Apoi, foloseşte un amestec de apă oxigenată şi bicarbonat de sodiu, pe care să îl aplici cu ajutorul dischetelor demachiante pe unghii. Masează apoi unghiile cu ulei de măsline.

Un alt remediu pentru unghiile pătate este un amestec de apă de trandafiri cu glicerină, la care se poate adăuga şi ulei de măsline. Se ung unghiile zilnic cu acest preparat.

Remedii pentru unghii sănătoase – ceara de albină şi uleiul de germeni de grâu, remedii naturale pentru unghii strălucitoare

Pentru unghiile striate, uleiul cald de germeni de grâu este cel mai bun remediu pentru această neplăcere. Se ţin unghiile în uleiul cald câteva minute, iar tratamentul se repetă câteva zile la rând.

Pentru întărirea unghiilor se face un amestec din ulei de măsline cald, o linguriţă de miere şi un gălbenuş. Se ţin mâinile 10 minute în acest amestec, apoi se clătesc cu apă caldă. Poţi prepara un lac de unghii natural pentru întărire topind 4 grame de ceară de albine, cu un gălbenuş şi cu ulei de măsline. Se ung unghiile înainte de culcare şi se lasă până dimineaţă.

Piperul roşu este foarte bun stimulent pentru creşterea unghiilor. Se poate amesteca cu apă caldă sau cu cremă de mâini, cu care se ung unghiile în fiecare seară.

Un lac de unghii natural şi extrem de sănătos se prepară din hennă şi apă caldă. Se face un preparat lichid, cu care se ung unghiile cu o pensulă din păr natural. Apoi, se lasă unghiile la uscat, de preferat la soare. După aceea, se clăteşte cu puţină apă caldă. Acest lac de unghii va conferi strălucirea rozalie, naturală a unghiilor.