Remedii pentru dificultăţi respiratorii
În sezonul rece, afecţiunile respiratorii se agravează. Fie că suferi de astm, bronşită sau laringită apelează la câteva leacuri naturale de ajutor în tratarea lor.
Infuzia cu muguri de brad combate laringita
Eşti răguşită, ai dureri de gât şi tusea seacă nu-ţi dă pace? E posibil să ai laringită. Pentru a linişti efectele acestei boli, florile de nalbă şi mugurii de brad îţi vin în ajutor. Bea zilnic câte două căni de infuzie din flori de nalbă, preparată dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită. De asemenea, şi infuzia din muguri de brad îţi poate fi un aliat de încredere împotriva simptomelor extrem de sâcâitoare ale laringitei. Ea se face din două linguri de plantă la 250 ml de apă clocotită.
Pulberea de salvie curăţă căile respiratorii
Remediu excelent în reducerea secreţiilor din căile respiratorii, pulberea de salvie are efect antiinfecţios. Se administrează sub limbă, de patru ori pe zi. Deoarece salvia conţine ulei volatil, se recomandă măcinarea ei chiar în momentul în care o foloseşti. În caz contrar, pulberea este lipsită de proprităţile curative.
Decoctul de splinuţă tratează tusea
Splinuţa este una dintre cele mai folosite plante în terapia infecţiilor respiratorii. Dacă tuşeşti, încearcă o cură cu decoct de splinuţă. Aceasta ţine timp de 10 zile şi se poate repeta de şase ori în decursul unui an. Fierbe la foc mic două linguri de plantă mărunţită în 300 ml de apă. După cinci minute iei vasul de pe foc şi bei zilnic câte o cană.
Sovârf linişteşte crizele de astm
Pentru a trece mai uşor peste crizele provocate de astm, este bine să te foloseşti de calităţile benefice ale ceaiului de sovârf. Acesta are efect puternic dezinfectant şi antipastic, aerisind căile respiratorii. Infuzia se face din două linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml de apă fiartă. După ce ai acoperit-o zece minute, strecoară şi bea până la trei căni pe zi.
Decoctul din tătăneasă, împotriva bronşitei