Remedii pentru a calma nervozitatea

1 2 jpg jpeg

Muşeţelul reduce anxietatea

Dacă eşti o fire mai agitată, poţi să bei câte o cană cu infuzie de muşeţel în fiecare zi. Peste două linguriţe de flori uscate, torni 200 de ml de apă fierbinte şi laşi la infuzat 10 minute. Dacă nu îţi place ceaiul, poţi apela la suplimentele pe bază de muşeţel. Un studiu al cercetătorilor americani de la Centrul Medical al Universităţii din Pennsylvania a arătat că persoanele care sufereau de anxietate, care au luat timp de 8 săptămâni suplimente cu muşeţel, au avut o scădere semnificativă a simptomelor, în comparaţie cu cei cărora le-au fost administrate suplimente placebo.

Infuzia de sunătoare, calmant rapid

O altă plantă cu proprietăţi antistres este sunătoarea, folosită încă din Antichitate pentru vindecarea celor care sufereau de afecţiuni nervoase. Poţi bea câte un ceai de sunătoare seara, înainte de culcare, fiindcă îţi redă liniştea după o zi stresantă. Şi în momentele de tensiune poţi apela la o cană cu ceai de sunătoare.

Lavanda elimină stările de panică

Stările de panică şi de încordare pot fi ameliorate cu ajutorul tincturii de levănţică, plantă cu puternice proprietăţi calmante. Pui 10-12 picături şi o linguriţă de miere în jumătate de pahar cu apă. Iei remediul de două ori pe zi. Poţi pune, de asemenea, într-un vas cu apă câteva picături de ulei de lavandă, pentru a crea o atmosferă relaxantă în dormitor şi să ai un somn liniştit.

Valeriana, pentru un somn liniştit

Şi valeriana este un calmant cu efecte puternice, care te va ajuta să treci mai uşor peste perioadele în care simţi că te enervezi din orice. Ca efectele să fie rapide, poţi apela la pulberea de valeriană. Iei câte 2 linguriţe de pulbere din această plantă, dizolvată în puţină apă, seara. Leacul reduce anxietatea şi ajută să ai un somn liniştit.

Scăderea glicemiei creează anxietate

Pentru multe persoane, şi foamea se poate manifesta printr-o stare de anxietate. Acest lucru se produe din cauza scăderii glicemiei, spune Drew Ramsey, psihiatru şi profesor la Columbia University, autorul cărţii „Dieta fericirii“. Cel mai bine este să iei rapid o gustare: câteva migdale, o pătrăţică de ciocolată neagră, alături de o cană cu ceai cald.

Sfatul Click!Sănătate: Când eşti pe punctual de a face o criză de nervi, respiră adânc, de câteva ori, căci te va ajuta să te relaxezi.

Carte

Christina Berndt

„Rezilienţa. Secretul puterii psihice - Cum devenim mai rezistenţi ls stres, depresie şi epuizare psihică“

Cartea este foarte utilă, căci te învaţă cum să faci faţă stresulului, ca adult, cât şi cum să îi înveţi pe copii să treacă cu brio de perioadele agitate. Autoare cărţii explică, cu ajutorul a nenumărate exemple, cum să faci faţă perioadelor dificile din viaţă. Editura ALL, 24.9 lei