Remedii naturiste pentru crizele de fiere
Acest disconfort numit de medici şi dischinezie biliară se caracterizeză printr-o durere înţepătoare în partea dreaptă a abdomenului, exact sub coastă. Adesea, pot apărea şi greaţă, vărsături, dureri de cap sau frisoane.
Plante pentru prevenirea şi tratarea crizelor de bilă
O infuzie de ceai de sunătoare stimulează activitatea biliară şi previne calculii biliari. O linguriţă de plantă uscată este suficientă la o cană cu apă clocotită. După 10 minute se strecoară şi se bea. Tratamentul este necesar să conţină 2-3 căni de infuzie pe zi, timp de 2-3 săptămâni.
Află care sunt ceaiurile bune pentru ficat AICI
O alternativă la infuzie este tinctura de sunătoare. Îmbunătăţeşte digestia şi ajută la diminuarea simptomelor. 20 de grame de plantă se lasă la macerat timp de 8 zile în 100 ml de alcool. Tinctura astfel formată se administrează în apă câte 30 de picături, până se ameliorează simptomele.
Amestecul de anghinare, sunătoare şi păpădie are acţiuni favorabile şi ajută organismul să lupte împotriva crizelor biliare.
Muşeţelul, care este bogat în vitaminele B, C şi săruri minerale, dar şi coada-şoricelului sunt remedii care te pot salva de disconfortul creat de o criză a bilei.
Citeşte şi: Afecţiuni tratate cu muşeţel
Nu trebuie trecută cu vederea nici rostopasca în special pentru acţiunea ei de a mări secreţia biliară, care totodată dizolvă pietrele biliare curăţând astfel canalele biliare.
Tratamente pentru uz extern
Compresele şi cataplasmele puse pe zona epigastrică cu un terci format din tătăneasă, coada-calului sau doar cu frunze de varză sunt de ajutor. Este bine, totuşi, ca înainte de a aplica o compresă sau cataplasmă să ungi zona cu ulei sau cu cremă de gălbenele.
Importanţa regimului alimentar
Dieta joacă un rol important, deoarece alimentaţia corespunzătoare ajută organismul să-şi construiască o rezistenţă generală bună şi să evite evoluţia bolilor spre cronicizare.
A se evita pe cât posibil prăjelile, alimentele care fermentează, alcoolul şi excesele alimentare de orice fel.
Este indicat să consumi fructe şi legume proaspete. Dintre legume, trebuie evidenţiat pătrunjelul proaspăt mâncat dimineaţa pe stomacul gol şi ori de câte ori ai ocazia.