Remedii naturiste pentru călcâie crăpate

1 2 jpg jpeg

Călcâiele crăpate, cunoscute şi sub denumirea de fisuri la nivelul pielii călcâiului, sunt o sursă de disconfort continuu, pentru care trebuie să aplici un tratament eficient căci problema nu va trece de la sine.

Crăparea călcâielor poate fi un semn al lipsei de hidratare, a expunerii la anumiţi factori externi (frig, încălţăminte neadecvată) sau al unui deficit de zinc şi Omega-3, de multe ori ar putea indica şi o neglijenţă în îngrijirea picioarelor.

Cele mai frecvente cauze care duc la crăparea călcâielor sunt uscarea excesivă a pielii, statul prelungit în picioare, supraponderabilitatea şi încălţămintea neadecvată.

2 jpg jpeg

Sandalele şi pantofii deschişi în spatele labei piciorului ii permit grăsimii călcâielor să se extindă în lateral şi astfel creşte riscul apariţiei crăpăturilor. Expunerea continuă la apă îi poate extrage pielii uleiurile sale naturale, lăsând-o uscată şi aspră.

Fisurile formate în călcâi, au tendinţa de a deveni dureroase sau chiar de a sângera. Acest lucru ar putea duce la infecţii, aşa că este important să-ţi tratezi problema imediat cum apare. În faza incipientă, când crăpăturile nu sunt adânci, iar pielea nu este dureroasă, poţi folosi remediile naturiste.

Înmoaie stratul de piele îngroşată

Introdu picioarele timp de 15 minute într-un vas în care ai pus apă cu săpun sau ţine picioarele într-un recipient cu apă în care ai adăugat puţin oţet de mere. Acesta va înmuia foarte bine pielea călcâielor. Exfolierea

Află AICI cum să foloseşti uleiul de măsline în îngrijirea corpului!

Este extrem de importantă şi trebuie efectuată de două ori pe săptămână cu ajutorul unui gel abraziv sau a pietrei ponce. Rolul exfolierii este de a îndepărta celulele moarte şi de a stimula regenerarea pielii.

Mierea amestecată cu suc de lămâie

Tratamentul cu miere pentru călcâie crăpate este unul dintre cele mai populare remedii datorită eficienţei şi capacităţii sale de a întreţine o piele fină şi sănătoasă. Mierea ajută la hidratarea pielii, având în acelaşi timp şi proprietăţi antibacteriene. Amestecă mierea cu sucul de la una sau 2 lămâi şi aplică mierea direct pe pielea crăpată a călcâielor, urmând ca, pentru câteva ore, să porţi o pereche de şosete. Pentru un efect intensificat poţi pune o pungă subţire curată şi de unică folosinţă peste şoseta din bumbac.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos extravirgin este un remediu excelent pentru picioare uscate şi crăpate. Ajută la hidratarea lor şi totodată luptă împotriva infecţiilor cauzate de ciuperci şi bacterii datorită proprietăţilor sale antifungice şi antimicrobiene.

Înainte de culcare, înmoaie picioarele în apă caldă şi freacă-le cu un burete. Usucă picioarele complet şi apoi aplică pe ele ulei de cocos într-un strat generos. Poartă o pereche de şosete curate, din bumbac, pe timpul nopţii. Pentru un efect intensificat poţi pune o pungă subţire curată şi de unică folosinţă peste şoseta din bumbac. Repetă ritualul timp de câteva zile până ce veţi fi mulţumiţi de rezultate.

Ceară cu parafină

Dacă afecţiunea călcâielor este gravă şi dureroasă, un tratament cu ceară cu parafină îţi poate alina durerile rapid. Aceasta funcţionează ca un emolient natural care îţi va face pielea foarte fină. Topeşte o bucată de ceară cu parafină la bain-marie şi adăugaţi două linguri de ulei de cocos. Amestecă bine şi lasă la răcit până ce se formează o crustă fină deasupra compoziţiei. Cufundă picioarele în amestecul realizat timp de 5-10 secunde, apoi repetă acţiunea.

Evită pe cât posibil să mergi desculţă prin casă. Cel mai bine e să ai tot timpul în picioare ciorapi subţiri de bumbac.