Remedii naturiste pentru balonare
Remedii naturiste pentru balonare cu ghimbir şi genţiană
Pentru combaterea balonării se recomandă un amestec din rădăcini de genţiană, de ghimbir şi de rozmarin. Amestcei câte o linguriţă din fiecare şi pui conţinutul într-o cană cu ceai de flori din salcâm. Amesteci bine şi bei pe stomacul gol. Cura e recomandată timp de două luni.
Remedii naturiste pentru balonare cu ţintaură
Pentru stimularea digestiei, se recomandă un ceai care stimulează apetitul şi ajută la procesul de digerare a alimentelor. Ceaiul se prepară din 300 ml apă, o linguriţă de ţintaură, una de pelin şi o linguriţă de mentă. Laşi la infuzat cinci minute. Se bea cu o jumătate de oră înainte de micul dejun. Cura durează 30 de zilei.
Remedii pentru balonare cu muşeţel
Muşeţelul, o plantă cu proprietăţi dezinfectante, antiinflamatoare şi antibacteriene, este un leac de nădejde în terapia antibalonare. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată şi o cană de apă clocotită care se infuzează timp de zece minute. Se consumă câte o cană după fiecare masă principală.
Citeşte şi:
- Medicamente pentru balonare
- Plantele care combat balonarea
- 7 alimente sănătoase care provoacă balonarea
Remedii naturiste pentru balonare cu seminţe de mărar
Gazele din stomac şi balonările dispar cu ajutorul unei infuzii din seminţe de mărar (o lingură) care se fierb în 200 ml de apă, timp de 10 minute. Când ceaiul s-a răcit se iau câte două linguriţe din patru în patru ore. Tratamentul trebuie urmat până la ameliorare simptomelor.
Scapa de balonare consumand fructe şi legume
Persoanele care se confruntă cu această problemă trebuie să mănânce legume precum leurda, usturoi, ceapă, cartofi, dar şi să evite fasolea, ridichile, castraveţii. De asemenea, trebuie evitate băuturile carbogazoase, fumatul şi cofeina.