Remedii care alungă viciul băuturii

1 2 jpg jpeg

Pedicuţa. Timp de o lună, consumă, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, o cană cu infuzie de pedicuţă, plantă renumită pentru că înlătură nevoia de a consuma alcool. Se lasă la infuzat o lingură de plantă într-o cană cu apă clocotită.

Ginseng. Plantă cu excelente calităţi terapeutice, ginsengul este un tonic general, ajutând, printre altele, la combaterea stărilor care însoţesc sevrajul alcoolic. Se administrează câte o capsulă pe zi, dimineaţa, până dispar manifestările specifice.

Cimbrişorul. Cunoscut pentru proprietăţile antibiotice, cimbrişorul este benefic şi celor care vor să se lase de alcool. Se consumă ceaiul, preparat dintr-o linguriţă de plantă mărunţită la o cană cu apă, de 2-3 ori pe zi, până se observă îmbunătăţiri.

Ulei de mentă. Se pun pe degete câteva picături de ulei de mentă şi se masează tâmplele şi fruntea, fără a se atinge zona ochilor. Dr. Cristina Pavel specialist în medicină de familie, apifitoterapie, acupunctură, Centrul de Sănătate şi Viaţă, Armonia, Bucureşti În alcoolism, se poate folosi cu mare succes tratamentul cu venin de albine. Acesta, pe lângă efectul de stimulare generală a imunităţii, are efect vasodilatator, stimulează circulaţia prin fibrele nervoase şi favorizează producerea de endorfine.

Veninul de albine se aplică prin înţepături în punctele de acupunctură şi poate ajuta la reglarea dispoziţiei, somnului şi la energizare. Tratamentele cu venin sunt benefice şi în combaterea sevrajului.

Dozele si schemele de administrare se stabilesc după ce s-a verificat sensibilitatea la venin prin efectuarea testelor alergice, şi are loc numai în centrele medicale unde se face în prealabil o evaluare globală a stării de sănătate. Medicul apiterapeut este cel care poate face acest tip de terapie.

3,3 milioane de persoane din lume şi-au pierdut viaţa în 2012 din cauza consumului de alcool.

Aproape 2 milioane de români consumă alcool în exces.

8 din 10 elevi de liceu din România consumă alcool în fiecare săptămână.

România se află pe locul 9 în Europa în ceea ce priveşte numărul accidentelor rutiere provocate de alcool.