Remedii care alung─â viciul b─âuturii

1 2 jpg jpeg

Pedicuţa. Timp de o lună, consumă, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, o cană cu infuzie de pedicuţă, plantă renumită pentru că înlătură nevoia de a consuma alcool. Se lasă la infuzat o lingură de plantă într-o cană cu apă clocotită.

Ginseng. Plantă cu excelente calităţi terapeutice, ginsengul este un tonic general, ajutând, printre altele, la combaterea stărilor care însoţesc sevrajul alcoolic. Se administrează câte o capsulă pe zi, dimineaţa, până dispar manifestările specifice.

Cimbri┼čorul. Cunoscut pentru propriet─â┼úile antibiotice, cimbri┼čorul este benefic ┼či celor care vor s─â se lase de alcool. Se consum─â ceaiul, preparat dintr-o linguri┼ú─â de plant─â m─ârun┼úit─â la o can─â cu ap─â, de 2-3 ori pe zi, p├ón─â se observ─â ├«mbun─ât─â┼úiri.

Ulei de ment─â. Se pun pe degete c├óteva pic─âturi de ulei de ment─â ┼či se maseaz─â t├ómplele ┼či fruntea, f─âr─â a se atinge zona ochilor. Dr. Cristina Pavel specialist ├«n medicin─â de familie, apifitoterapie, acupunctur─â, Centrul de S─ân─âtate ┼či Via┼ú─â, Armonia, Bucure┼čti ├Än alcoolism, se poate folosi cu mare succes tratamentul cu venin de albine. Acesta, pe l├óng─â efectul de stimulare general─â a imunit─â┼úii, are efect vasodilatator, stimuleaz─â circula┼úia prin fibrele nervoase ┼či favorizeaz─â producerea de endorfine.

Veninul de albine se aplic─â prin ├«n┼úep─âturi ├«n punctele de acupunctur─â ┼či poate ajuta la reglarea dispozi┼úiei, somnului ┼či la energizare. Tratamentele cu venin sunt benefice ┼či ├«n combaterea sevrajului.

Dozele si schemele de administrare se stabilesc dup─â ce s-a verificat sensibilitatea la venin prin efectuarea testelor alergice, ┼či are loc numai ├«n centrele medicale unde se face ├«n prealabil o evaluare global─â a st─ârii de s─ân─âtate. Medicul apiterapeut este cel care poate face acest tip de terapie.

3,3 milioane de persoane din lume ┼či-au pierdut via┼úa ├«n 2012 din cauza consumului de alcool.

Aproape 2 milioane de români consumă alcool în exces.

8 din 10 elevi de liceu din România consumă alcool în fiecare săptămână.

Rom├ónia se afl─â pe locul 9 ├«n Europa ├«n ceea ce prive┼čte num─ârul accidentelor rutiere provocate de alcool.