Pepenele galben v─â protejeaz─â vederea

2 jpg jpeg

Ne d─â energie. Este indicat s─â consum─âm pepene galben pentru con┼úinutul bogat ├«n potasiu, vitamina B6, fibre ┼či vitamina B3. Combinarea acestor substan┼úe nutritive face din acest fruct un energizant natural, care ajut─â ┼či la stabilizarea nivelului de zah─âr din s├ónge.

Previne afec┼úiunile ochilor. O felie potrivit─â de pepene galben are numai 56 de calorii, dar asigur─â necesarul de vitamina A ┼či beta-caroten, doi nutrien┼úi importan┼úi pentru vedere.

├Änt─âre┼čte sistemul imunitar. Pepenele galben e o surs─â important─â de vitamina C. Aceasta ofer─â protec┼úie organismului ├«mpotriva neajunsurilor provocate de radicalii liberi. Trebuie ┼čtiut c─â vitamina C joac─â un rol crucial ├«n ├«nt─ârirea sistemului imunitar, stimuleaz─â globulele albe ├«n lupta cu infec┼úiile, put├ónd distruge direct orice bacterie sau virus.

Regleaz─â apetitul. Pe l├óng─â gustul delicios, pepenele galben regleaz─â apetitul, fiind un desert indicat ├«n curele de sl─âbire, ┼či are un efect vitalizant puternic, mai ales ├«n cazul persoanelor care sufer─â de anemie.

Hidrateaz─â ┼či calmeaz─â pielea. Pentru tratarea arsurilor solare sau pentru un efect vitalizant general se vor aplica felii sub┼úiri de pepene galben pe ten. Acestea trebuie ┼úinute ├«n prealabil la frigider.

Reglează activitatea glandei tiroide. Complexul de vitamine B precum mineralele pe care le conţine fac din pepenele galben un aliat al tiroidei, în sensul că echilibrează secreţia acestei glande.

Dieta cu pepene

Cura de pepene galben dureaz─â ├«ntre 10 ┼či 20 de zile. Aten┼úie ├«ns─â! Pentru a elimina riscul unor tulbur─âri digestive, nu consuma┼úi mai mult de dou─â kilograme de pepene pe zi. Nectarul de pepene este foarte indicat, fiind ┼či foarte rezistent la oxidare. Se prepar─â cu mixerul. Se poate ad─âuga miere, dup─â gust.

Interzis diabeticilor

Atenţie! Persoanele care suferă de diabet nu ar trebui să consume pepene galben. De ce? Pentru că are multe glucide, ceea ce ar putea influenţa nivelul de zahăr din sânge. Mâncat cu moderaţie, acesta nu are alte efecte negative.