Pepenele galben vă protejează vederea
Ne dă energie. Este indicat să consumăm pepene galben pentru conţinutul bogat în potasiu, vitamina B6, fibre şi vitamina B3. Combinarea acestor substanţe nutritive face din acest fruct un energizant natural, care ajută şi la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
Previne afecţiunile ochilor. O felie potrivită de pepene galben are numai 56 de calorii, dar asigură necesarul de vitamina A şi beta-caroten, doi nutrienţi importanţi pentru vedere.
Întăreşte sistemul imunitar. Pepenele galben e o sursă importantă de vitamina C. Aceasta oferă protecţie organismului împotriva neajunsurilor provocate de radicalii liberi. Trebuie ştiut că vitamina C joacă un rol crucial în întărirea sistemului imunitar, stimulează globulele albe în lupta cu infecţiile, putând distruge direct orice bacterie sau virus.
Reglează apetitul. Pe lângă gustul delicios, pepenele galben reglează apetitul, fiind un desert indicat în curele de slăbire, şi are un efect vitalizant puternic, mai ales în cazul persoanelor care suferă de anemie.
Hidratează şi calmează pielea. Pentru tratarea arsurilor solare sau pentru un efect vitalizant general se vor aplica felii subţiri de pepene galben pe ten. Acestea trebuie ţinute în prealabil la frigider.
Reglează activitatea glandei tiroide. Complexul de vitamine B precum mineralele pe care le conţine fac din pepenele galben un aliat al tiroidei, în sensul că echilibrează secreţia acestei glande.
Dieta cu pepene
Cura de pepene galben durează între 10 şi 20 de zile. Atenţie însă! Pentru a elimina riscul unor tulburări digestive, nu consumaţi mai mult de două kilograme de pepene pe zi. Nectarul de pepene este foarte indicat, fiind şi foarte rezistent la oxidare. Se prepară cu mixerul. Se poate adăuga miere, după gust.
Interzis diabeticilor
Atenţie! Persoanele care suferă de diabet nu ar trebui să consume pepene galben. De ce? Pentru că are multe glucide, ceea ce ar putea influenţa nivelul de zahăr din sânge. Mâncat cu moderaţie, acesta nu are alte efecte negative.