Păpădie pentru diabetici
Cartofi contra migrenelor
Cefaleea şi migrena sunt afecţiunile care apar la instalarea căldurii, încep lent şi se amelioreză la expunerea la aer curat sau rece. Pentru a preveni cefaleea, acoperiţi capul cu şapcă, pălărie sau umbrelă. Tratament: cataplasme pe frunte şi pe tâmple cu argilă şi cartof crud, felii sau ras.
Acupunctură pentru hipertiroidie
Simptomele hipertiroidiei sunt accentuate de căldură. Pacienţii au tulburări de somn, nelinişte, tahicardie, transpiraţii, piele depigmentată. Tratament: masaj, acupunctură, reflexoterapie. Nu există produse fitoterapeutice care să anihileze cantitatea crescută de hormoni tiroidieni, dar există produse homeopate.
"Trei fraţi pătaţi" contra alergiilor
Pacienţii care suferă de boli alergice sunt afectaţi de temperaturile ridicate. Căldura, prin acţiunea sa directă, favorizează apariţia alergiilor la polen şi a formelor acute sau a crizelor tipice. Tratament: îndepărtarea alergenului, administrarea de calciu şi ceai de “trei fraţi pătaţi”, 1-2 ceşti/zi.
Masaj contra accidentelor vasculare
Accidentele vasculare cerebrale sunt determinate de schimbarea vremii, mai ales când temperaturile cresc. Medicii spun că acestea se agravează atunci când creşte temperatura şi scade presiunea atmosferică. Puteţi preveni astfel de afecţiuni prin evitarea expunerii la soare, la căldură, dar şi la stres, oboseală sau enervare. Tratament: reflexoterapie, masaj, acupunctură.
Diabeticii au probleme vara
Vremea caldă poate agrava starea pacienţilor cu diabet. La cei care fac tratament cu insulină se observă o îmbunătăţire a evoluţiei scării glicemiei. Tratament: se va respecta dieta cu stricteţe şi se apelează la ceaiuri antidiabetice: teci de fasole (2 căni/zi), frunze de dud (2 căni/zi), tinctură de afin (20 pic x 3/ zi).
Păpădia, bună în colici biliare
Colicile biliare sunt mai frecvente în perioadele calde. Acestea sunt cauzate de fenomenele de dilataţie şi concentraţie la nivelul căilor biliare şi a veziculei, precum şi accelerării circulaţiei sanguine la nivelul ficatului, laboratorul unde se produce sucul hepatic. Tratament: ceai de anghinare, rostopască, păpădie, sunătoare.