Oţetul de mere te scapă de transpiraţie

1 2 jpg jpeg

Mirosul ur├ót de transpira┼úie nu se datoreaz─â transpira┼úiei ├«n sine. Substan┼úele ┼či lichidele eliminate prin porii pielii nu sunt ur├ót mirositoare. Mirosul este provocat de interac┼úiunea dintre bacteriile ce coexist─â ├«n mod normal pe pielea noastr─â ┼či s─ârurile eliminate prin transpira┼úie. Dac─â aceste bacterii n-ar exista, nici transpira┼úia n-ar fi ur├ót mirositoare.

De aceea, accentul n-ar trebui să cadă pe împiedicarea transpiraţiei, ci pe înlăturarea cât mai eficientă a bacteriilor de pe pielea noastră. Soluţia optimă?

Ap─â ┼či s─âpun. Prin sp─âlare, bacteriile sunt ├«ndep─ârtate ├«n mare parte de pe pielea noastr─â. ├Äntre sp─âl─âri ├«ns─â, ele se ├«nmul┼úesc. Cu c├ót trece mai mult timp ├«ntre dou─â sp─âlari, cu at├ót avem mai multe bacterii pe piele ┼či, ca urmare, risc─âm s─â mirosim mai nepl─âcut.

Medicina tradi┼úional─â indian─â recomand─â ┼či o men┼úinere a igienei interne a corpului, pentru a evita ca transpira┼úia s─â fie foarte ├«nc─ârcat─â cu toxine acide. O piele cu pH acid permite existen┼úa bacteriilor ur├ót mirositoare ┼či favorizeaz─â inflama┼úiile ┼či infec┼úiile fungice ┼či bacteriene.

├Än acest scop se recomand─â o diet─â bogat─â ├«n cereale, legume ┼či fructe, c├ót ┼či o cantitate suficient─â de lichide alcaline, cum ar fi ceaiurile din plante medicinale, apa plat─â, sucurile vegetale preparate ├«n cas─â ┼či supele de zarzavat.

Evitaţi săpunurile antibacteriene!

Pentru buna func┼úionare a pielii, trebuie s─â existe ┼či un num─âr mic de bacterii care men┼úin pH-ul alcalin al pielii. Dac─â dispar toate bacteriile de pe piele, sistemul nostru imunitar nu va primi toate semnalele necesare pentru o protec┼úie eficient─â.

Cei mai mulţi dintre noi folosim deodorantele din comerţ pentru a scăpa de această problemă. Însă antiperspirantele sintetice conţin clorohidrat de aluminiu, o substanţă despre care se presupune că se află la originea cancerului de sân.

4 metode naturale

Alte metode naturale de combatere a transpiraţiei sunt:

1. compresele cu oţet de mere sau cidru;

2. ceaiul de salvie, consumat intern 2-3 pahare pe zi;

3. cl─âtirea cu ap─â aromat─â cu ulei volatil din arbore de ceai;

4. cl─âtirea cu ap─â cu bicarbonat pentru alcalinizarea pielii.

Cum se folose┼čte piatra de alaun

O alternativ─â natural─â, f─âr─â efecte nedorite, este deodorantul din cristal mineral. Piatra de alaun, numit─â ┼či piatr─â acr─â, este un mineral compus dintr-un amestec de sulfat dublu de aluminiu ┼či potasiu. Se prezint─â sub form─â de piatr─â de culoarea ghe┼úii, aproape transparent─â, f─âr─â miros. Cristalul din roc─â natural─â are proprietatea de a preveni forma┼úiunea microbacterian─â ce st─â la baza form─ârii mirosurilor nepl─âcute.

Pielea este acoperit─â cu un strat fin de sare ce permite ca porii s─â transpire u┼čor, iar transpira┼úia se men┼úine la nivel fiziologic. Mod de utilizare: se umeze┼čte cristalul ┼či se aplic─â pe suprafa┼úa corpului interesat─â.