Oţetul de mere te scapă de balonare
Gata cu balonarea!
Probleme obişnuite legate de digestie – balonare, arsuri stomacale, constipaţie – pot fi combătute cu un leac cu oţet de mere.
Diluează o linguriţă de oţet într-un pahar de apă sau de ceai şi bea acest amestec înainte de mesele principale!
În cazul în care suporţi cu greu gustul acestui remediu, adaugă puţină miere. Şi acest ingredient din urmă este eficient dacă vrei să scapi de constipaţie. Oţetul de mere luat după mesele copioase previne indigestia.
Combate micozele
Dacă te lupţi cu o micoză a unghiei, o tratezi în timp mai scurt cu oţet de mere. Înveleşti degetul afectat cu un tifon îmbibat în oţet de mere şi menţii compresa peste noapte.
E recomandat şi în răceli
Reţine acest leac pentru zilele reci de toamnă în care te vei confrunta cu răcelile! Când te chinuie durerile în gât sau tusea, mixează:
- 1 lingură de oţet de mere,
- 3 linguriţe de miere,
- 1 lingură de praf de ardei iute,
- 1 pahar cu apă caldă.
Primele două ingrediente au proprietăţi antibacteriene, iar ardeiul iute conţine capsaicină, care scade intensitatea durerii.
Dacă inflamaţia gâtului are drept cauză o alergie, leacul acesta cu oţet de mere are efectul de a descongestiona.
Elimină petele apărute pe dinţi
După periaj observi că petele ivite pe dinţi se dau duse deloc, iar culoarea danturii nu mai este tocmai albă.
Până să ajungi la stomatolog pentru un control şi o curăţare profesională, încearcă acest truc: clăteşte gura cu un amestec preparat dintr-o linguriţă de oţet de mere şi un pahar cu apă rece. Este o soluţie cu care poţi obţine dinţi mai albi.
Te scapă şi de acnee
Problemele legate de sănătatea şi frumuseţea tenului, ca acneea sau porii dilataţi, devin ceva de domeniul trecutului dacă ai în casă oţet de mere.
Datorită faptului că reface pH-ul pielii, acest tip de oţet catifelează pielea, estompează ridurile, previne secreţia de sebum în exces.
Îmbibă o bucată de vată în oţet de mere îndoit cu apă şi curăţă faţa, tamponând mai mult zona cu probleme.