Oţetul de mere, leac pentru gripă

1 2 jpg jpeg

Oţetul de mere conţine acid acetic, vitamine, minerale, aminoacizi, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sulf, fier, sodiu, siliciu, complexul vitaminelor A şi B, şi beta-caroten.

Potrivit studiilor,

stimulează metabolismul şi contribuie la arderea caloriilor. De asemenea, acesta contribuie la reducerea poftei de mâncare.

Oţetul de mere poate devein un aliat de nădejde în zilele geroase de iarnă, când te confrunţi cu gripa. În cazul în care răceala a avansat, frecţiile cu oţet sunt un bun remediu contra infecţiilor respiratorii.

Pentru scăderea febrei, poţi aplica pe piept, frunte sau tălpi, cel puţin 10 minute, comprese cu oţet diluat cu apăp (pentru a nu provoca iritaţii la nivelul pielii, mai ales în cazul copiilor).

De asemenea, oţetul poate uşura respiraţia şi combate tusea. Amestecă 80 de ml de oţet de mere şi 2 linguri de miere, într-un pahar cu apă călduţă. Se ia câte 1 lingură din acest preparat, 1 dată la 4 ore, până la ameliorarea simptomelor.

Probleme obişnuite legate de digestie – balonare, arsuri stomacale, constipaţie – pot fi combătuteă cu un leac cu oţet de mere.

Astfel, cu 10 minute înainte de o masă îmbelşugată, pentru a preveni indigestia, poţi bea un pahar mic cu apă călduţă în care a fost diluată o linguriţă de oţet de mere. Acesta va stimula salivaţia, precum şi secreţia de sucuri gastrice.

Dacă ai în casă o sticlă cu oţet de mere, ai şi un leac bun contra reumatismului. Pentru remedierea acestei boli ai nevoie de 1 lingură de oţet la 1 litru de apă fiartă, pentru a aplica pe zonele afectate comprese.

Durerile reumatice agravate la frig pot fi tratate cu o cataplasmă obţi¬nută din 2 linguriţe de oţet, 1 linguriţă de hrean ras şi o linguriţă de ceapă tocată mărunt. Amesteci bine cele 3 componente, înveleşti în tifon, apoi aplici pe locul afectat. Cataplasma se ţine aproximativ 1 oră.

Oţetul de mere scade tensiunea. Îl poţi adăuga în salate sau poţi bea dimineaţa 1 cană cu apă la care adaugi 2 linguriţe de oţet de mere. De asemenea, înfăşoară picioarele cu un prosop înmuiat în oţet de mere şi ţine 10 minute. După ce au trecut cele 10 minute măsoară-ţi tensiunea.

Ai grijă ca amestecul să nu ajungă în zona ochilor,pentru că oţetul de mere afectează vederea.