Ocolul Pământului în 11 licori vindecătoare

1 2 jpg jpeg

India

Recunoscu┼úi pentru medicina lor tradi┼úional─â ÔÇômedicin─â ayurvedic─â- indienii folosesc la fel de mult leacurile din natur─â, chiar ┼či dup─â apari┼úia medicinei moderne.

- O doctorie indian─â pentru durerile de cap (cauzate de expunerea la aer rece) este ┼či amestecul dintr-o lingur─â cu scor┼úi┼čoar─â ┼či o lingur─â cu ap─â cald─â. Pasta ob┼úinut─â se aplic─â pe frunte. Indicat este ca persoan─â s─â stea ├«ntins─â pe pat p├ón─â la dispari┼úia durerii. - Pentru a trata durerile de spate, indienii folosesc usturoiul. Pr─âje┼čte ├«n ulei 10 c─â┼úei de usturoi p├ón─â c├ónd cap─ât─â culoarea maronie. ├Äi pasezi, iar amestecul ob┼úinut se pune ├«ntr-un tifon care se aplic─â pe locul dureros ┼či se ┼úine acolo timp de trei ore. - ├Än cazul tulbur─ârilor din perioada menopauzei, sunt de ajutor semin┼úele de morcovi. Pune la fiert un pahar cu lapte de vac─â nepasteurizat ┼či o linguri┼ú─â de semin┼úe. Las─â pe foc timp de 10 minute, dup─â care bea zilnic c├óte un pahar din acest amestec.

China

La baza medicinei tradiţionale chineze stau practicile vechi de sute de ani. Experienţa locuitorilor cu diversele specii de plante a dus la formarea sistemului sofisticat de medicină pe bază de plante, folosit în paralel cu tratamentul medicamentos.

- Problemele de stomac (diareea) se trateaz─â cu ajutorul ghimbirului. Prepar─â un ceai negru ┼či adaug─â ├«n el patru felii de ghimbir. Bea c├óte o can─â pe zi, diminea┼úa.

- Un remediu simplu ┼či eficient pentru a trata senza┼úia de grea┼ú─â este coaja de portocal─â. Cur─â┼ú─â o portocal─â, zdrobe┼čte coaja ├«ntre degete, miroase-o ┼či trage puternic aer ├«n piept.

Te-ar mai putea interesa ┼či:

- 5 remedii bune pentru memorie

- 5 remedii din buc─ât─ârie pentru tratarea durerilor

- Alung─â depresia cu remedii naturiste

Rusia

Medicina tradiţională din Rusia se află la loc de cinste, leacurile din taigaua siberiană fiind transmise din generaţie în generaţie de sute de ani.

- Un antitermic natural este o┼úetul. Pune ├«ntr-un vas p─âr┼úie egale de o┼úet ┼či ap─â c─âldu┼ú─â. ├Änmoaie un tifon ├«n amestec ┼či ┼čterge persoana pe tot corpul. O┼úetul ajut─â la sc─âderea febrei ┼či dac─â este pus ├«n apa de baie.

- Cea mai eficient─â solu┼úie natural─â pentru a trata r─âceala ┼či durerile de articula┼úii este baia cu semin┼úe de mu┼čtar. ├Änc─âlze┼čte o cantitate mai mare de ap─â ┼či pune pentru fiecare litru c├óte dou─â linguri de semin┼úe de mu┼čtar. ┼óine picioarele ├«n ap─â cald─â timp de 15 minute, dup─â care ┼čterge-le ┼či poart─â ┼čosete groase.

Grecia

Metodele de vindecare cu ajutorul plantelor fac parte din tradi┼úia poporului elen. Remediile, ├«n special cele cu ulei de m─âsline, ┼či-au dovedit eficien┼úa de-a lungul timpului:

- Un calmant-natural pentru migrene este amestecul de alcool ┼či piper negru. Pune ├«ntr-o batist─â mai multe discuri de vat─â ┼či torn─â peste ele alcool sanitar p├ón─â se umezesc, dup─â care presar─â piper negru. ├Ämp─âture┼čte batista ┼či pune-o pe frunte.

- ├Än cazul diareei, se folose┼čte ca remediu sucul de l─âm├óie. Stoarce ├«ntr-un pahar o l─âm├óie mai mare, dup─â care adaug─â o lingur─â de cafea m─âcinat─â.

Marea Britanie

Pentru a calma durerile musculare, englezii apeleaz─â la un remediu simplu, dar eficient: boabele de mu┼čtar. Compu┼čii din mu┼čtar ajut─â la ├«mbun─ât─â┼úirea circula┼úiei sanguine ┼či gr─âbesc procesul de vindecare.

Combin─â ├«ntr-un vas urm─âtoarele ingrediente: dou─â linguri de sare mare (grunjoas─â), un sfert de cea┼čc─â de mu┼čtar m─âcinat (ob┼úinut prin m─âcinarea boabelor) ┼či un sfert de cea┼čc─â de praf de copt. Adaug─â amestecul ├«n apa cald─â de baie, stai ├«n ap─â 20 de minute, dup─â care te cl─âte┼čti.

Egipt

Coriandrul este unul dintre cele mai vechi condimente din lume ┼či un remediu folosit de sute de ani de egipteni pentru a preveni intoxica┼úiile alimentare. Substan┼úele din aceast─â plant─â aromat─â distrug bacteriile con┼úinute de alimente ┼či ajut─â la refacerea rapid─â a florei intestinale.

├Än cazul exceselor alimentare sau al unei indigestii, cauzate de consumul de alimente ori de b─âuturi contaminte, prepar─â urm─âtorul remediu. Adaug─â o linguri┼ú─â de coriandru ├«n 250 ml de ap─â clocotit─â, las─â vasul acoperit cinci minute, dup─â care filtrez─â ┼či bea amestecul ob┼úinut.

INFO: În Rusia, kefirul este băut cu scop medical: tratează simptomele colonului iritabil!