Ocolul Pământului în 11 licori vindecătoare

1 2 jpg jpeg

India

Recunoscuţi pentru medicina lor tradiţională –medicină ayurvedică- indienii folosesc la fel de mult leacurile din natură, chiar şi după apariţia medicinei moderne.

- O doctorie indiană pentru durerile de cap (cauzate de expunerea la aer rece) este şi amestecul dintr-o lingură cu scorţişoară şi o lingură cu apă caldă. Pasta obţinută se aplică pe frunte. Indicat este ca persoană să stea întinsă pe pat până la dispariţia durerii. - Pentru a trata durerile de spate, indienii folosesc usturoiul. Prăjeşte în ulei 10 căţei de usturoi până când capătă culoarea maronie. Îi pasezi, iar amestecul obţinut se pune într-un tifon care se aplică pe locul dureros şi se ţine acolo timp de trei ore. - În cazul tulburărilor din perioada menopauzei, sunt de ajutor seminţele de morcovi. Pune la fiert un pahar cu lapte de vacă nepasteurizat şi o linguriţă de seminţe. Lasă pe foc timp de 10 minute, după care bea zilnic câte un pahar din acest amestec.

China

La baza medicinei tradiţionale chineze stau practicile vechi de sute de ani. Experienţa locuitorilor cu diversele specii de plante a dus la formarea sistemului sofisticat de medicină pe bază de plante, folosit în paralel cu tratamentul medicamentos.

- Problemele de stomac (diareea) se tratează cu ajutorul ghimbirului. Prepară un ceai negru şi adaugă în el patru felii de ghimbir. Bea câte o cană pe zi, dimineaţa.

- Un remediu simplu şi eficient pentru a trata senzaţia de greaţă este coaja de portocală. Curăţă o portocală, zdrobeşte coaja între degete, miroase-o şi trage puternic aer în piept.

Te-ar mai putea interesa şi:

- 5 remedii bune pentru memorie

- 5 remedii din bucătărie pentru tratarea durerilor

- Alungă depresia cu remedii naturiste

Rusia

Medicina tradiţională din Rusia se află la loc de cinste, leacurile din taigaua siberiană fiind transmise din generaţie în generaţie de sute de ani.

- Un antitermic natural este oţetul. Pune într-un vas părţie egale de oţet şi apă călduţă. Înmoaie un tifon în amestec şi şterge persoana pe tot corpul. Oţetul ajută la scăderea febrei şi dacă este pus în apa de baie.

- Cea mai eficientă soluţie naturală pentru a trata răceala şi durerile de articulaţii este baia cu seminţe de muştar. Încălzeşte o cantitate mai mare de apă şi pune pentru fiecare litru câte două linguri de seminţe de muştar. Ţine picioarele în apă caldă timp de 15 minute, după care şterge-le şi poartă şosete groase.

Grecia

Metodele de vindecare cu ajutorul plantelor fac parte din tradiţia poporului elen. Remediile, în special cele cu ulei de măsline, şi-au dovedit eficienţa de-a lungul timpului:

- Un calmant-natural pentru migrene este amestecul de alcool şi piper negru. Pune într-o batistă mai multe discuri de vată şi tornă peste ele alcool sanitar până se umezesc, după care presară piper negru. Împătureşte batista şi pune-o pe frunte.

- În cazul diareei, se foloseşte ca remediu sucul de lămâie. Stoarce într-un pahar o lămâie mai mare, după care adaugă o lingură de cafea măcinată.

Marea Britanie

Pentru a calma durerile musculare, englezii apelează la un remediu simplu, dar eficient: boabele de muştar. Compuşii din muştar ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi grăbesc procesul de vindecare.

Combină într-un vas următoarele ingrediente: două linguri de sare mare (grunjoasă), un sfert de ceaşcă de muştar măcinat (obţinut prin măcinarea boabelor) şi un sfert de ceaşcă de praf de copt. Adaugă amestecul în apa caldă de baie, stai în apă 20 de minute, după care te clăteşti.

Egipt

Coriandrul este unul dintre cele mai vechi condimente din lume şi un remediu folosit de sute de ani de egipteni pentru a preveni intoxicaţiile alimentare. Substanţele din această plantă aromată distrug bacteriile conţinute de alimente şi ajută la refacerea rapidă a florei intestinale.

În cazul exceselor alimentare sau al unei indigestii, cauzate de consumul de alimente ori de băuturi contaminte, prepară următorul remediu. Adaugă o linguriţă de coriandru în 250 ml de apă clocotită, lasă vasul acoperit cinci minute, după care filtreză şi bea amestecul obţinut.

INFO: În Rusia, kefirul este băut cu scop medical: tratează simptomele colonului iritabil!