Nucile verzi ne feresc de boli

1 2 jpg jpeg

Recomandarea este bazată pe multitudinea de substanţe cu efect terapeutic pe care le conţin nucile verzi: vitaminele B, C, E, calciu, fier, fosfor, potasiu, seleniu, zinc. Prin conţinutul de vitamina E, nucile verzi previn depunerea grăsimii pe artere, scăzând în acest mod nivelul colesterolului.

De asemenea, con┼úinutul ridicat de calciu le indic─â pentru ├«nt─ârirea sistemului osos. Datorit─â vitaminei C, nucile sunt cunoscute pentru efectul lor de cre┼čterea a imunit─â┼úii. ├Än acest sens, nucile pot fi folosite ca atare sau pot fi folosite sub form─â de decoct.

Băile la care se adaugă decoct din coji de nuci verzi (aproximativ 100 de grame de coji verzi la un litru de apă) sunt de un real folos persoanelor care au sistemul imunitar slăbit sau celor care se află în perioade de convalescenţă.

Decoctul din coji, bun pentru stomac

Coaja nucilor, folosit─â sub form─â de decoct, este indicat─â ┼či pentru combaterea afec┼úiunilor de la nivelul stomacului, cum sunt diareea sau infec┼úiile intestinale acute.

Patru linguriţe de coji de nuci verzi mărunţite se adaugă la 250 de ml de apă, care se lasă la macerat 8 ore. Se strecoară, iar planta rămasă se fierbe cu 250 ml de apă timp de cinci minute. Apoi se combină cele două preparate. Se recomandă consumul unui litru din acest amestec.

Cataplasme, în caz de eczeme

├Än cazul eczemelor, se aplic─â pe locul afectat o cataplasm─â din coji de nuci verzi. O m├ón─â de coji verzi uscate ┼či m─ârun┼úite se las─â la ├«nmuiat una-dou─â ore ├«n ap─â cald─â.

Apoi se aplic─â direct pe locul afectat, cu ajutorul unui tifon ┼či se las─â vreme de o or─â. Procedeul se repet─â p├ón─â la vindecare.

Coaja proasp─ât─â combate negii

Nucile verzi, folosite sub form─â de suc, sunt indicate ┼či copiilor, pentru ├«ndep─ârtarea negilor. Astfel, timp de trei-patru zile, zonele pe care sunt prezen┼úi negii trebuie frecate cu coaj─â proasp─ât─â de nuci verzi, de trei ori pe zi.

Speciali┼čtii recomand─â aceast─â practic─â datorit─â substan┼úelor cu efect antiinfec┼úios pe care le con┼úin nucile verzi: iodul ┼či taninurile.

Tinctura, indicată în tulburările de tiroidă

Tinctura de coji de nuci verzi este indicat─â ┼či pentru persoanele care sufer─â de hipotiroidie (sc─âderea secre┼úiei glandei tiroidei), datorit─â con┼úinutului bogat al acestor fructe ├«n iod.

Hipotiroidia este o afec┼úiune cauzat─â de caren┼úa de iod. Speciali┼čtii recomand─â ca din tinctura din nuci verzi s─â se administreze c├óte patru linguri┼úe zilnic. Aten┼úie ├«ns─â! Tratamentul trebuie urmat numai la recomandarea medicului specialist.

Tinctura se face din 20 nuci verzi, t─âiate ├«n sferturi, peste care se adaug─â alcool ┼či se las─â la soare ├«ntre 4 ┼či 14 s─âpt─âm├óni.